با حضور دکتر مورالس مدرس شورای بین المللی زیتون از کشور اسپانیا :

دومین دوره تخصصی بین المللی ارزیابی حسی روغن زیتون در استان گیلان برگزار گردید

عبداله بشارتی
تاریخ انتشار: یکشنبه 12 می 2019 | 13:06 ب.ظ
دومین دوره تخصصی بین المللی ارزیابی حسی روغن زیتون در استان گیلان برگزار گردید درفک خبر/ به منظور تربیت متخصصین ارزیابی حسی روغن زیتون در کشور , دومین دوره تخصصی سه روزه بین المللی ارزیابی حسی روغن زیتون با حضور دکتر مورالس مدرس شورای بین المللی زیتون ویکی از اساتید ارزیاب حسی روغن زیتون از کشور اسپانیا , رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان […]

درفک خبر/ به منظور تربیت متخصصین ارزیابی حسی روغن زیتون در کشور , دومین دوره تخصصی سه روزه بین المللی ارزیابی حسی روغن زیتون با حضور دکتر مورالس مدرس شورای بین المللی زیتون ویکی از اساتید ارزیاب حسی روغن زیتون از کشور اسپانیا , رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان , نماینده مردم رودبار در مجلس , فرماندار رودبار , رییس ایستگاه تحقیقات زیتون رودبار جمعی از کارشناسان از جهاد کشاورزی و مرکز تحقیقات و ۳۰ نفر از کارشناسان شرکت کننده از نقاط مختلف کشور و خارج از کشور , در محل سالن همایش های منطقه آزاد تجاری انزلی برگزار گردید

در مراسم افتتاحیه این دوره دکتر مصطفوی راد رییس مرکز تحقیقات,آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان ضمن خیر مقدم به حاضرین در مراسم به اهمیت و جایگاه محصول زیتون و روغن زیتون در سبد غذایی مردم و نقش ایستگاه تحقیقات زیتون در تولید و توسعه کشت زیتون وقدمت کشت محصول زیتون در شهرستان رودبار اشاره کرد و گفت : در کشور ما شش ایستگاه تحقیقات زیتون وجود دارد که ایستگاه تحقیقات زیتون رودبار از قدیمی ترین آنهاست , زیرا کشت این محصول در رودبار قدمت چند هزار ساله دارد و نام رودبار با زیتون عجین شده و مردم کشور رودبار را با زیتون می شناسند
وی افزود : در ایستگاه تحقیقات زیتون رودبار تا کنون ۶۰ پروژه تخصصی و ۷۰ پروژه دانشجویی به زراعی و به نژادی در خصوص زیتون انجام شده است . دکتر
مصطفوی راد به اهمیت برگزاری این دوره های تخصصی اشاره کرد وگفت : به منظور افزایش کیفیت روغن زیتون , برگزاری این دوره های تخصصی بسیار حائز اهمیت است . و برای دریافت گواهی نامه بین المللی باید سه دوره تخصصی را با اساتید خارجی شورای بین المللی زیتون بر گزار کنیم و خوشبختانه اولین دوره تخصصی را در سال گذشته با حضور دکتر رامون عضو بین المللی زیتون در رشت برگزار کردیم و دومین دوره هم با حضور یکی دیگر ازاساتید بین المللی زیتون در حال برگزاری است و اخرین دوره تخصصی را در سال جاری در شهرستان رودبار که مهد و خاستگاه زیتون کشور می باشد , برگزار خواهیم کرد و کارشناسانی که این دوره های تخصصی را با موفقیت بگذرانند , موفق به اخذ گواهینامه بین المللی خواهند شد و به عنوان کارشناس بین المللی ارزیاب حسی روغن زیتون به کشور و دنیا معرفی می شوند .
آنگاه مهندس ضیایی فرماندار شهرستان رودبارگفت :شهرستان رودبار خاستگاه زیتون کشور بوده و اقتصاد مردم رودبار بر مبنای کشاورزی است و این شهرستان با داشتن ۸۸۶۰ هکتار باغ زیتون و تولید سالانه حدود ۲۰ هزار تن محصول زیتون , بزرگترین بازار فروش زیتون کشور و بیش از سه هزار شغل پایدار اختصاص به محصول زیتون دارد , وی گفت : این دوره های تخصصی در امور زیتون باید در شهرستان رودبار برگزار می شد تا تولید و عرضه کنندگان زیتون از نزدیک با کارشناسان مربوطه آشنا شده و از اطلاعات اساتید فن بهره مند می شدند و ما هم در برگزاری این دوره ها کمک می کردیم. وی خواستار برگزاری دوره سوم و در حقیقت دوره پایانی بین المللی ارزیابی حسی روغن زیتون در شهرستان رودبار شد
سپس دکتر جمالی نماینده مردم رودبار در مجلس شورای اسلامی به اهمیت برگزاری چنین دوره های تخصصی در کشور اشاره کرد و گفت : محصول زیتون ارزش بالایی دارد و لذا باید با استفاده از دانش جهانی در راستای ارتقا کیفیت این محصول تلاش کنیم وی با تاکید بر جوانسازی باغات قدیمی زیتون رودبار گفت : همانطور که در علم طب بر مصرف روغن زیتون توصیه شده , همه باید تلاش کنیم تا علاوه بر افزایش تولید این محصول , کیفیت آن را نیز ارتقا دهیم .
در پایان دکتر مورالس یکی از مدرسین شورای بین المللی زیتون و متخصص ارزیابی حسی روغن زیتون از کشور اسپانیا گفت : برگزاری این دوره تخصصی تاثیرات زیادی در آینده خواهد داشت و ما باید با آموزش در این دوره ها , آموخته های خویش را در اختیار تولید کنندگان بویژه باغداران قراردهیم تا با رعایت اصول , بتوانند روغن زیتون با کیفیت تولید نمایند که ارزش بسیار بالایی در جهان دارد وی از استقبال گرم و مهمان نوازی ایرانیان در این دوره تشکر کرد .
گفتنی است مراسم اختتامیه دوره تخصصی سه روزه تربیت کارشناسان ارزیاب حسی روغن زیتون هم با حضور دکتر مویدی معاونت محترم سازمان تحقیقات و رییس موسسه ترویج و آموزش کشاورزی، مهندس عرب مجری سابق زیتون و رییس گروه ارزیاب حسی روغن زیتون کشور و مهندس پریچهر رییس جدید دفتر زیتون کشور و جمعی از مسولین و کار شناسان شرکت کننده در دوره در محل برپایی این دوره برگزار گردید . در این مراسم دکتر مویدی، ضمن قدردانی از برگزار کنندگان این دوره و مساعدت بر کمک مالی این دوره ها گفت : این دوره ها باید تداوم داشته وگسترش یابد و در استانهای دیگر نیز برگزار گردد تا نیروهای متخصص مورد نیاز کشور در امر ارزیابی حسی روغن زیتون تربیت شوند
وی افزود : طرح های مراکز تحقیقاتی و آخرین یافته های آنان باید به حوزه اجرایی انتقال و به عمل درآید وگرنه ارزشی نخواهد داشت .
لازم بذکر است : مرحله سوم این دوره که دوره پایانی خواهد بود در سال جاری در شهرستان رودبار برگزار و به قبول شدگان در سه دوره پیاپی , گواهینامه بین المللی اهدا می شود .

آخرين اخبار
پر بحث ترين
ویروهاستینگ
پست بانک رضایی
لاستیک فروشی حبیبی
زیتون حاج صفری و پسران
کانال تلگرام درفک خبر
کانال درفک خبر
محل كد آمار