سوزاندن کاه و کلش اراضی کشاورزی جرم است و پیگرد قانونی دارد

درفک خبر/ دادستان عمومی و انقلاب شهرستان با اشاره به فرا رسیدن فصل برداشت محصولات کشاورزی و برخی اقدامات نادرست در سوزاندن بقایای محصولات، بر ممنوعیت قانونی این اقدام تاکید کرد و از برخورد جدی و بدون اغماض دستگاه قضایی با متخلفان خبر داد.
دادستان شهرستان در این خصوص اظهار داشت: «بر اساس ماده ۲۰ قانون هوای پاک، سوزاندن بقایای اراضی کشاورزی (کاه و کلش) پس از برداشت محصول ممنوع بوده و مرتکبان به پرداخت جزای نقدی و مجازاتهای مقرر در قانون محکوم خواهند شد.»
وی با تاکید بر آسیبهای جبرانناپذیر این اقدام افزود: «سوزاندن بقایای کشاورزی علاوه بر آلودگی شدید هوا و تهدید سلامت عمومی مردم، باعث نابودی میکروارگانیسمهای مفید خاک، کاهش حاصلخیزی زمین و در مواردی موجب سرایت آتش به جنگلها، مرتعها و تاسیسات مجاور میشود.»
ایشان در پایان خاطرنشان کرد: «به تمامی ضابطان قضایی، اداره حفاظت محیط زیست و جهاد کشاورزی دستورات لازم جهت بازرسی، شناسایی و معرفی متخلفان به دادسرا صادر شده است. از عموم کشاورزان عزیز و فهیم انتظار میرود با بهرهگیری از روشهای علمی و نوین مکانیزه جهت مدیریت بقایای گیاهی، همراه دستگاه قضایی و حفظ سلامت جامعه باشند



