
درفک خبر- محمد کامرانزاده، رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان گیلان اظهار کرد: ساختمان کالا و نیاز اساسی انسان است که ما در برابر بلایای طبیعی و حوادث جوی ایمن نگه میدارد، امروز علاوه بر اینکه نقطه امنی باشد باید امکانات و رفاهیاتی هم داشته باشد.
وی با اشاره به زلزلههای بزرگ ۱۰۰ سال اخیر کشور، افزود: سالانه حدود ۵ میلیون مترمربع ساختمان در استان ساخته میشود که حدود ۱۵۰ هزار میلیارد تومان در عرصه صنعت ساختمان هزینه میشود، لذا بزرگترین بنگاه اقتصادی بوده و نظارت بر این صنعت بسیار مهم و ضروری است. اگر میخواهیم به هدف مطلوب برسیم باید به اقتصاد مهندسین هم توجه کنیم.
کامرانزاده ادامه داد: می طلبد که سیستم اطفا و اعلان حریق ساختمانها به صورت دورهای در سال بازرسی شود، با وجود اینکه مبحث ۲۲ ساختمان هم در این راستا تصویب شده، اما ابلاغ نشده در حالی که باید اجرایی و ابلاغ شود.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان گیلان با بیان اینکه زمینهای فاقد سند مالکیت از موارد مهمی که باید مورد توجه قرار گیرد، افزود: حدود ۴۰ درصد ساختمانسازیهای مذکور در استان روی زمینهای انجام گرفته که دارای سند تک برگ نیستند، می طلبد پروانه اتمام کار به زمینهایی داده شود که دارای سند هستند، زیرا از نظر ایمنی و ساخت با نظارت مهندسین انجام میگیرند و از وقوع خسارتهای جبران ناپذیر پیشگیری میکند.
وی با بیان اینکه در زمینهای فاقد سند مالکیت فاجعه مهندسی رخ میدهد، گف: ساختمانهایی که با نظارت دقیق مهندسین ساخته شده در زلزلههای بزرگ خطری تهدید نمیکند.