
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی درفک خبر؛ مهدی صادق پور با اشاره به اینکه عملیات مقابله با این آفت در اراضی و مراتع شهرستان هرساله انجام میشود، اظهار کرد: برآوردها تا کنون حاکی از ظهور جمعیت بالای ملخ مراکشی در این منطقه است.
وی با اشاره به اینکه در سال زراعی گذشته نیز اراضی کشاورزی و مزارع رودبار برای این آفت پایش و عملیات مقابله با آن انجام شد، تصریح کرد: بر این اساس از آذرماه ۱۴۰۲ تا مردادماه ۱۴۰۳ هفت هزار و ۵۱۰ هکتار از اراضی شهرستان رصد و پایش شد.
صادق پور افزود: سال قبل در مجموع عملیات مبارزه با آفت ملخ مراکشی در سطح یک هزار و ۵۲۴ هکتار از اراضی و مراتع شهرستان از اوایل فروردین ماه تا مردادماه اجرایی و طی آن ۸۱۸ لیتر سم بهصورت محلولپاشی و مهپاشی با برنامهریزی دقیق و بسیج تمامی امکانات بدون خسارت انجام شد.
وی با بیان اینکه در سال زراعی جاری عملیات بررسی وضعیت تراکم این آفت از دیماه آغاز شده و پیش بینی ها حاکی از ظهور جمعیت بالای این آفت است، افزود: از اینرو اعتبار و امکانات لازم برای مقابله با این آفت تامین شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رودبار خاطر نشان کرد: ریشهکنی کامل هیچ آفتی در دنیا امکانپذیر نیست و هدف اصلی از مبارزه، کنترل جمعیت آن در زیر سطح زیان اقتصادی است.
صادق پور با تأکید بر ضرورت هوشیاری کشاورزان در مناطق کانونی آفت، تصریح کرد: تمامی اقدامات لازم برای پایش و شناسایی کانونهای آلودگی در حال انجام است و ادوات مبارزه نیز در حال آمادهسازی میباشد.
ملخ مراکشی از مهمترین آفات غلات و در وهله بعد پنبه و صیفی جات است و علاوه بر مبارزه شیمیایی با این آفت، نوعی پرنده به نام “سار گلوسرخ” نیز از دشمنان بیولوژیک این آفت به شمار میرود.
شهرستان رودبار در ۶۷ کیلومتری جنوب مرکز گیلان واقع است