از شمال ایران تا کربلای معلی؛

علم روایتگری اربعین حسینی، روی دوش خبرنگاران گیلانی

بهرام قربان پور
تاریخ انتشار: شنبه 24 آگوست 2024 | 16:07 ب.ظ
علم روایتگری اربعین حسینی، روی دوش خبرنگاران گیلانی تعداد ۳۰ نفر از خبرنگاران و اصحاب رسانه گیلان در کاروانی تحت عنوان راویان اربعین، این رویداد بزرگ انسانی را در کربلا روایتگری می‌کنند.   درفک خبر/ ماجرا به دو ماه پیش بر می‌گردد، روزی که برای ثبت نام اخذ گذرنامه به مراجع ذیصلاح رفتم و کارهای ثبت نام بدون نقص انجام شد، گذرنامه‌ای که قرار […]

تعداد ۳۰ نفر از خبرنگاران و اصحاب رسانه گیلان در کاروانی تحت عنوان راویان اربعین، این رویداد بزرگ انسانی را در کربلا روایتگری می‌کنند.

 

درفک خبر/ ماجرا به دو ماه پیش بر می‌گردد، روزی که برای ثبت نام اخذ گذرنامه به مراجع ذیصلاح رفتم و کارهای ثبت نام بدون نقص انجام شد، گذرنامه‌ای که قرار است مرا به سرزمین عشق، ایثار و معرفت یعنی کربلای معلی برساند.

جامانده ای که فراخوانده شد

دقیقاً یک سال قبل در چنین روزهایی بود که به علت نداشتن گذرنامه از خیل کاروان زوار اربعین در کربلا جا ماندم و حسرت دیدن ارباب عشق، صفای بین الحرمین، چای عراقی و موکب گردی‌ها و قدم گذاری در عمودها در دلم سنگینی کرد و به خودم قول دادم تا امسال هر جور شده خودم را به ارباب دل‌ها برسانم و کنگره بزرگ اربعین را کربلا روایتگری کنم.

پرده دوم ماجرای سفر عشق در نشست هم اندیشی اصحاب رسانه با ستاد اربعین گیلان رونمایی شد، مهدی پارسا رئیس سازمان بسیج رسانه گیلان در این نشست از اعزام ۳۰ خبرنگار گیلانی به کربلای معلی جهت روایتگری پیاده روی اربعین خبر داد و گفت: پیاده روی اربعین یک رویداد اجتماعی و فرهنگی بزرگ در دنیا است که میلیون‌ها زائر عاشق را یک جا در خود جمع می‌کند.

به گفته وی، رویداد بزرگ انسانی اربعین در کربلا باید با شکل هنرمندانه‌ای از سوی رسانه‌ها و خبرنگاران به تصویر کشیده شود تا پیام بزرگ عاشور از طریق اربعین به دنیا مخابره شود.

آن چیزی که سیاستمداران غرب گرا و ضد اسلامی دنیا با ابزار امپراطوری رسانه سال‌ها در صدد حذف معنویت و تحریف دین هستند با یک حرکت بزرگ انسانی پیاده روی اربعین خنثی می‌شود؛ پردازش و واکاوی این رویداد بزرگ اجتماعی از سوی خبرنگاران و رسانه‌های انقلابی یک رسالت و تکلیف قداست مند است.

ثبت نام حدود ۱۰۰ خبرنگار گیلانی برای سفر اربعین

بعد از آن نشست و خبر اعزام کاروان روایان اربعین از گیلان، حدود ۱۰۰ نفر از خبرنگاران و فعالین رسانه استان متقاضی این سفر عشق شدند و به دلیل محدودیت‌های امکانی، کار به قرعه کشید و نام من به اتفاق ۳۰ خبرنگار دیگر از سبد در آمد و حالا این خبرنگاران و راویان عشق قرار است علم روایتگری پیاده روی اربعین را در کربلا بر دوش بکشند.

نشست توجیهی و آموزشی کاروان روایان اربعین با محوریت بسیج رسانه، ستاد اربعین و صدا و سیمای گیلان در سالن اجتماعات این سازمان تشکیل شد تا پرده سوم ماجرای اربعین رقم بخورد، در این نشست روایان گیلانی اربعین برای نظم بخشی، انسجام فکری، سوژه یابی و هماهنگی‌های بیشتر با هم به تبادل نظر پرداختند و تصمیم بر آن شد از گلزار شهدای رشت به کربلای عشق اعزام شویم.

قرار اول خبرنگاران با شهدا

پرده چهارم ماجرا؛ عشق بازی خبرنگاران و راویان اربعین در گلزار شهدای رشت بود، ساعت به وقت قرار رسید و وسایل و کوله بارم را برداشتم و خودم را به گلزار شهدا رساندم و به مزار رفیقِ شهیدم شهید مدافع حرم بابک نوری هریس رفتم و پس از عرض ادب، ارادت و احترام به مقام شامخ شهدا، در جمع یاران رسانه حاضر شدم.

نوای «کربلا منتظر ماست بیا تا برویم» فضای معنوی خاصی به گلزار شهدا بخشیده بود، هر کدام از بچه‌های رسانه حال و هوای داشتند یکی سر به سجاده گذاشته بود و نماز می‌خواند آن یکی در فکر فرو رفته بود و ذکر می‌گفت و دیگری هم در گوشه‌ای قرآن عشق تلاوت می‌کرد و خلوتش را به خدا داده بود.

در همین هیاهوی معنوی گلزار شهدا سیر می‌کردیم که صدای بمی از بلندگوی گلزار بلند شد، محمدرضا محمودی مدیر کاروان راویان اربعین گیلان بود که با ذکر اسامی آمار حاضرین و غایبین را می‌گرفت.

اربعین مقدمه‌ای برای ظهور

پس از آمارگیری صحبت به محمد احمدی ادیب سخنگوی ستاد اربعین گیلان رسید، تا در جمع بچه‌های رسانه چند کلامی سخن بگوید، احمدی ادیب که به نمایندگی از ستاد اربعین استان در جمع خبرنگاران حاضر شده، می‌گوید: روایت گری رویداد بزرگ اربعین رسالت زینب گونه خبرنگاران است که به کربلا اعزام می‌شوند تا از نزدیک به روایت اربعین بپردازند.

سخنگوی ستاد اربعین گیلان تنها مسؤولی که به بدرقه روایان اربعین آمده، معتقد است؛ اربعین جغرافیا و حد و مرز ندارد و امروز جهان در تحیر این اجتماع انسانی و الهی است.

احمدی ادیب انتقال پیام آزادی و مظلومیت فلسطین و غزه را مهم‌ترین اقدام راهبردی اربعین دانسته و می‌گوید: پیاده روی اربعین حسینی در کربلا نقطه اتحاد جامعه جهانی برای آزادی فلسطین به شمار می‌رود.

به عقیده وی، هر اثر خبری، پیام رسانه‌ای و روایت خبرنگاران از اربعین در کربلا به مثال یک گام برای ظهور صاحب الزمان (عج) است.

«قافله عاشقی» موکبی با ۱۰۰ خادم افتخاری

پرده پنجم این ماجرا، پذیرایی موکب قافله عاشقی شهرستان رودبار در جنوبی ترین نقطه گیلان از خبرنگاران و راویان اربعین بود، موکبی که با کمک و مشارکت مردمی پا گرفته و روزانه پذیرای بیش از ۵ هزار زائر و مسافر است.

 

حال و هوای موکب وصف ناشدنی است که در گزارش دیگر مفصل به آن خواهیم پرداخت فقط همین اندازه بگویم که حدود ۱۰۰ خادم افتخاری موکب قافله عاشقی، حال و هوای کربلا را در جنوب گیلان تداعی سازی می‌کنند.

پس از پذیرایی گرم و صمیمی خادمین موکب قافله عاشقی شهرستان رودبار از کاروان روایان اربعین، این کاروان، گیلان را به مقصد مرز مهران ترک کرد.

ایام اربعین فرصتی برای نمایش عشق و ارادت به سرور و سالار شهیدان است کاری که موکب «قافله عاشقی» از هشت سال گذشته تاکنون انجام داده و در خدمت جاماندگان اربعین است.

این روزها حال و هوای دل محبان اهل بیت (ع) برای بین الحرمین و کربلای حسینی پر می‌کشد. چه آنهایی که بار سفر را بستند و به کربلای عشق رسیدند و چه آنهایی که از این قافله جا ماندند اما دلشان در صحن و سرای نورانی کربلای معلی نظاره گر زوار و شیفتگان آل الله است.

حال و هوای اربعینی مردم در نقطه نقطه جهان دیدنی شده است گویی که عشق حسین علیه السلام جغرافیا نمی‌شناسد در گوشه گوشه این جهان هستی صحبت از اربعین حسین است.

سبک زندگی اربعینی

پیاده روی اربعین که امروز به یک اجتماع میلیونی رسیده به عنوان سبک زندگی اسلامی تلقی می‌شود و افراد در سلایق، نژاد، جنسیت، رنگ، مدل، تفکر و اندیشه‌های مختلف در کنار هم برای حسین علیه السلام و یاران با وفایش به سر و سینه می‌زنند.

محبان و شیفتگان امام حسین (ع) و اهل بیت از جای جای این کره خاکی، خاک پاک کربلا را بوسه می‌زنند اجتماع باشکوهی که هیچ دوربین و لنزی قادر به نمایش این عظمت و هیبت حسینی نیست.

اجتماع میلیونی اربعین حسینی در کربلا فقط یک حرکت اعتقادی و مذهبی نیست بلکه یک دیپلماسی رسانه‌ای، فرهنگی و مذهبی است که هویت اسلامی را نشان می‌دهد حرکت عظیمی که جهانیان را در تحیر فرو برده است. اما از حال و هوای کربلا که بگذریم در همین حوالی به واسطه برپایی موکب «قافله عاشقی» کربلای دیگری به پا شده است.

در جنوبی ترین نقطه گیلان در مسیر آزادراه رشت – قزوین شور و غوغایی به پا است، عده‌ای عاشق و دلداده حسین (ع)، لذت خدمت زوار ارباب را به زیارت ارباب ترجیح دادند و ماندند تا خادم زائران آقا باشند.

حال و هوای عجیبی در موکب «قافله عاشقی» حاکم است گویا فرستنده مغناطیس شور و حال کربلا به وسیله دل‌های زوار به اینجا وصل شده، این اتصال معنادار و پیوند دلی به کربلا را می‌توان از عمق جان و دل احساس کرد اگر عاشق واقعی امام حسین (ع) باشید.

برگردیم به موکب؛ پرچم‌های رنگ به رنگ «یا حسین» و «یا ابوالفضل» موافق باد سینه می‌زنند و اندوه عجیبی به آدم انتقال می‌دهند، آقا محمد چای را به من تعارف کرد، نوجوانی که ۱۳ سال سن بیشتر ندارد اما در این هوای گرم و دم کرده، عرق ریزان به عشق حسین خادمی زوار ارباب را می‌کند.

حاج رضا هم که زمزمه «یا حسین»، «یا حسین» بر لب داشت، دستی به گرد و خاک کفش‌های زائرین می‌زد، یک لحظه یاد جبهه افتادم که یکی از رزمنده‌ها پوتین هم رزمانش را واکس می‌زد، دقیقاً حاج محمد با واکس زدن کفش‌ها، صحنه جبهه را برایم به تصویر کشید.

بانوانِ همیشه پای کار انقلاب

آن طرف تر حسن آقا که دوست نداشت زیاد در منظر باشد کار نظافت و شست و شو را برعهده گرفته بود و سخت کار می‌کرد و لحظه‌ای به فکر فرو می‌رفت و دوباره کارش را ادامه می‌داد به گمانم دلش گیر حرم بود.

غرفه خواهران هم حال و هوای دیگری داشت بانوانی که با یک دست چادر نجابت و حیا و با دستی دیگر آب، چای و خرما تعارف می‌کردند.

در غرفه‌ای عکس شهدا را به همراه سربندهای یا زهرا و یا حسین به زوار اربعینی کربلا هدیه می‌کردند، تا این زوار نایب الزیاره شهدا در کربلا باشند، خوشا به سعادت زواری که نایب الزیاره شهدا در کربلا هستند.

حدود یک دهه عاشقی در جنوب گیلان

موکب «قافله عاشقی» که ۸ سال از فعالیت آن می‌گذرد متولیان و دست اندرکاران این موکب که از هر قشر و سنی هستند، در این سال‌ها تلاش کردند در روزهای منتهی به اربعین با برپایی فضایی معرفت گونه و نورانی، دل‌های عاشقان و محبان اهل بیت (ع) را روانه کربلا کنند.

آنطور که «موسی بقایی نژاد» مسؤول موکب «قافله عاشقی» گفته؛ این موکب کاملاً مردمی است و هزینه‌های جاری در این ایام در طول این سال‌ها توسط مردم و خیرین تأمین شده است و این رویکرد مردمی بودن ادامه دارد.

پذیرایی روزانه از ۵ هزار نفر در قافله عاشقی

مسؤول موکب قافله عاشقی شهرستان رودبار، استقبال زوار و مسافرین از این موکب را کم‌نظیر توصیف می‌کند و می‌گوید: روزانه بیش از ۵ هزار نفر در این موکب در سه وقت صبحانه، نهار و شام پذیرایی می‌شوند.

مردم پایه بودن از خصیصه مهم موکب‌های عزای سیدالشهدا (ع) است که در موکب قافله عاشقی به وضوح دیده می‌شود، مسأله‌ای که بقایی نژاد در فحوای صحبت‌هایش بارها به آن تاکید کرده و معتقد است؛ این مجموعه حدود یک دهه است که بدون یک ریال کمک سازمانی اداره می‌شود و مردمی بودن از برجستگی‌های موکب قافله عاشقی است.

موکب قافله عاشقی که در جنوبی ترین نقطه گیلان پرچم عزای حسین (ع) را به آسمان افراشته، ماوای زائرین و مسافرین است تا جایی که جاماندگان اربعین حسینی از قافله بزرگ کربلا، بارها در این مکان دلشان شکست و اشک ریختند و با تصویرسازی بین الحرمین به سوگ حسین علیه السلام و یاران با وفایش نشستند.

فعالیت ۱۰۰ خادم افتخاری

فعالیت حدود ۱۰۰ خادم افتخاری در موکب قافله عاشقی در رده‌های سنی مختلف، به این موکب جایگاه ویژه ای بخشیده و بر کیفیت خدمات دهی به زوار و مسافرین افزوده است.

آنطور که مسؤول موکب قافله عاشقی گفته: خادمیاران این موکب بدون هیچ چشمداشتی و بر اساس نیاتی که دارند به انجام خدمات می‌پردازند.

تقویت زیرساخت‌ها از جمله آسفالت محل استقرار موکب درخواست ویژه بقایی نژاد از مسؤولان دستگاه‌ها بوده است.

تبیین فرهنگ عاشورایی و پرداختن به مفاهیم حرکت بزرگ امام حسین علیه السلام در ابعاد مختلف با واکاوی شور و شعور اربعین در پیاده روی نجف تا کربلا از مباحث مهمی بود که مسؤول موکب قافله عاشقی به آن تاکید کرد

 

آخرين اخبار
پر بحث ترين
ویروهاستینگ
پست بانک رضایی
لاستیک فروشی حبیبی
زیتون حاج صفری و پسران
کانال تلگرام درفک خبر
کانال درفک خبر
محل كد آمار