کارگاه آموزشی؛
برگزاری کارگاه آموزشی فناوریهای نوین بسته بندی مواد غذایی بویژه روغن زیتون در شهرستان رودبار
عبداله بشارتی
تاریخ انتشار: یکشنبه 19 آگوست 2018 | 06:23 ق.ظ
درفک خبر برگزاری کارگاه آموزشی فناوریهای نوین بسته بندی مواد غذایی بویژه روغن زیتون در شهرستان رودبار درفک خبر؛ به جهت اهمیت بسته بندی مواد غذایی در دنیا و رعایت استاندارد ها و بازار سنجی آن و لزوم رعایت بسته بندی نوین در کشور , اولین کارگاه آموزشی فناوری های نوین بسته بندی مواد غذایی […]
درفک خبر
برگزاری کارگاه آموزشی فناوریهای نوین بسته بندی مواد غذایی بویژه روغن زیتون در شهرستان رودبار
درفک خبر؛ به جهت اهمیت بسته بندی مواد غذایی در دنیا و رعایت استاندارد ها و بازار سنجی آن و لزوم رعایت بسته بندی نوین در کشور , اولین کارگاه آموزشی فناوری های نوین بسته بندی مواد غذایی بویژه روغن زیتون با حضور دکتر مجید جوانمرد مدیر گروه صنایع غذایی و تبدیلی پژوهشکده فناوری های شیمیایی سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران و مسولین پارک علم و فناوری و ایستگاه تحقیقات زیتون رودبار و با شرکت جمع کثیری از کارشناسان در محل ساختمان پارک علم و فناوری شهرستان رودبار برگزار گردید .
در این کارگاه آموزشی دکتر مجید جوانمرد مدیر گروه صنایع غذایی و تبدیلی پژوهشکده فناوریهای شیمیایی سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران به سیر تحول بسته بندی مواد غذایی در ۲۰۰ سال گذشته در دنیا و تاریخچه حدود ۵۰ ساله در ایران و انواع بسته بندی مواد غذایی در ایران و جهان اشاره کرد گفت : بسته بندی مواد غذایی ما بیشتر بصورت فله ای و سنتی بوده که قابل مقایسه با کشورهای پبشرفته نیست . و برای رسیدن به جایگاه واقعی باید امکانات لازم فراهم کردد . وی سپس به عوامل نوع آوری در بسته بندی مواد غذابی اشاره و مهمترین آن را , رعایت مقررات , افزایش ماندگاری ,هزینه بسته بندی , توزیع مناسب , میزان تقاضای مصرف کننده و زیست محیطی برشمرد .وی افزود : بسته بندی باید راحت , سبک و ذخیره انرژی داشته و سلامت و ایمنی مصرف کننده و اثرات زیست محیطی را تضمین نماید .
دکتر جوانمرد افزود : بسته بندی همیشه مربوط به مواد غذایی نیست بلکه کلیه نیازها ومایحتاج زندگی جامعه بشری نیازبه بسته بندی دارد که باید در همه موارد استاندارد ها ی لازم رعایت گردد .
وی سپس به انواع و اقسام بسته بندی از جمله بسته بندهای : هوشمند و فعال اشاره کرد و گفت : در بسته بندی هوشمند هر اتفاقی بیفتد , مصرف کننده آن را حس می کند ولی در بسته بندی فعال , ماده فعال از جمله جاذب های اکسیژن در بسته بندی بکار میرود که مانع فاسد شدن مواد غذایی میگردد .
دکتر جوانمرد در ادامه به اهمیت بسته بندی روغن زیتون در کشورهای حهان و ایران اشاره کرد وگفت :
در کشورهای پیشرفته به جهت اهمیت روغن زیتون در سلامت افراد جامعه ,مراکز تحقیقاتی مدرن در خصوص تهیه و تولید و نگهداری و بسته بندی روغن زیتون وجود دارد ولی در کشور ما کمتر به این امر مهم وحیاتی پرداخته میشود .
وی سپس به عوامل تاثیر گذار در نگهداری و بسته بندی مناسب این فرآورده غذایی اشاره کرد و گفت :
دمای مناسب ( ۱۸ تا ۲۳ درجه سانتیگراد ) , ظروف مرغوب , بسته بندی خوب در بطریهای کم حجم و غیر شفاف (کمتر از یک لیتر ) , نگهداری در محیط با نور کم (محیط تاریک ) , برچسب گزاری با درج مشخصات شیمیایی محصول و خوانا بودن آن , بازار سنجی و جلب نظر و رضایت مصرف کننده و حمل ونقل آسان ساده از جمله عوامل موثر این محصول با ارزش می باشد .
وی همچنین به انواع بسته بندی میوه و فرآورده های آن و چگونگی نگهداری ان اشاره کرد و توضیحات لازم را بیان نمود .
وی سپس به مشکلات در زمینه بسته بندی در کشور اشاره کرد وگفت :
خوشبختانه خلاقیت ها و ابتکارات و ایده ها ی بسیار عالی در کشور وجود دارد ولی امکانات لازم وجود ندارد در صورتی که در کشورهای دنیا همه امکانات را در اختیار اینگونه افراد قرار می دهند .
وی پیشنهاد کرد ایستگاه تحقیقات زیتون در حوزه بسته بندی روغن زیتون ورود نماید و از خلاقیت ها و ایده های عالی موجود در شهرستان و استان و حتی کشور استفاده نماید .
در پایان کارگاه آموزشی به افراد شرکت کننده در این دوره گواهینامه رسمی اهدا شد .
گفتنی است این دوره از کارگاه آموزشی در شهرستان رودبار به همت اداره پارک علم و فناوری و ایستگاه تحقیقات زیتون رودبار برگزار شده بود