گزیده سخنان نامزد های انتخاباتی؛

در دومین مناظره انتخاباتی ریاست جمهوری چه گذشت؟

فرزانه احمدی
تاریخ انتشار: سه‌شنبه 8 ژوئن 2021 | 16:39 ب.ظ
در دومین مناظره انتخاباتی ریاست جمهوری چه گذشت؟ به گزارش پایگاه خبری خبری تحلیلی درفک خبر؛ دومین مناظره نامزد‌های سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با موضوع “فرهنگی، اجتماعی و سیاسی” در استودیوی شماره ۱۱ رسانه ملی برگزار شد. مدت مناظره کاندیدا‌های ریاست جمهوری ۳ ساعت است و از ساعت ۱۷ تا ساعت ۲۰ انجام شد. هر هفت نامزد حاضر در این دوره از […]

به گزارش پایگاه خبری خبری تحلیلی درفک خبر؛ دومین مناظره نامزد‌های سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با موضوع “فرهنگی، اجتماعی و سیاسی” در استودیوی شماره ۱۱ رسانه ملی برگزار شد.

مدت مناظره کاندیدا‌های ریاست جمهوری ۳ ساعت است و از ساعت ۱۷ تا ساعت ۲۰ انجام شد.

هر هفت نامزد حاضر در این دوره از انتخابات، در این مناظره با موضوع “فرهنگی، اجتماعی و سیاسی” حضور بعمل آوردند.

پیش از آغاز مناظره، قرعه‌کشی برای تعیین صندلی و روال پرسش‌های مناظره برگزار شد.

سومین و آخرین مناظره‌ سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شنبه ۲۲ خرداد برگزار می‌شود.

سیدابراهیم رئیسی:

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: باید کاری کنیم قاچاق به حداقل ممکن برسد، نقدینگی باید به سمت تولید برود.
سید ابراهیم رئیسی، نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عصر امروز (شنبه، ۱۵ خرداد) در نخستین مناظره انتخاباتی در پاسخ به سوالی در خصوص موانع تولید و راهکار‌های وی در این زمینه گفت: موانع تولید، کاری کرده است که تولیدکنندگان ما با انگیزه حضور پیدا کردند اما تولیدشان با مشکل مواجه شده است.

رئیسی گفت: باید برای رونق تولید جذابیت ایجاد کرده و از آن طرف جذابیت امور اقتصادی غیر مولد را کم کنیم.

وی افزود: این مسئله نیاز به سازوکار دارد، جذابیت نداشتن به معنای این است که سازوکارهایی مثل مالیات و کاستن از مالیات تولیدکنندگان را وضع کنیم.

رئیسی گفت: ایجاد مالیات برای کارهای غیر مولد و کاستن از مالیات‌های که تولیدکنندگان دارند، می‌تواند تأثیر‌گذار باشد.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: صدور برخی از مجوزها برای تولیدکننده مانع است.

رئیسی گفت: باید کاری کنیم قاچاق به حداقل ممکن برسد، نقدینگی باید به سمت تولید برود.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: یکی از دغدغه‌های مردم بی‌صداقتی بسیاری از مسئولان است و انتظار مردم این است که حرف نادرست به آنها زده نشود و کسی در کسوت کاندیدای ریاست جمهوری قرار می‌گیرد بی‌صداقتی نکند.

رئیسی گفت: بررسی پرونده تحصیلی من از سایت آموزش عالی قابل مشاهده است، ولی مشکل مردم با تهمت زدن حل نمی‌شود، چرا به شعور مردم اهانت می‌کنید؟

وی بیان کرد: اگر مشکل مردم با توهین و تخریب من حل می‌شود، من گذشت می‌کنم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: من با مردم با صداقت حرف می‌زنم. نخستین بار که کسی در تاریخ سیاسی ایران به‌صورت پوششی عمل کرد و گفت من آمده‌ام از دولت حمایت کنم، از دوستان شما (اصلاح‌طلبان) بود.

رئیسی با بیان اینکه شما مردم را گرفتار کردید و قوه قضائیه بیش از ۲ هزار کارخانه را احیا کرده است، افزود: به زندان‌ها هم سر می‌زنم و مدیر نشسته در اتاق نیستم و سوال این است، چرا داد همه را درآوردید؟

وی ادامه داد: معتقد به رقابت و مشارکتم. در روز اول قوه قضائیه همه شکایت‌ها را پس گرفتم و هیچ روزنامه‌ای را نبستم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: شما باید پاسخ دهید که چرا من باید با تولیدکنندگان کار داشته باشم؟ چرا داد همه را درآوردید؟

رئیسی ادامه داد: در مسئولیت قوه قضائیه با پرونده‌های بسیاری که در دستگاه اجرایی تولید می‌شود مواجهم و مردم خوب می‌دانند من در رسیدگی خط قرمز ندارم. باید مجموعه‌ای که تولید پرونده می‌کند را اصلاح کرد.

وی افزود: برای من خدمت در قوه قضائیه بسیار مغتنم است، ولی با خواست عموم مردم مواجهم و اقشار مختلف صدایشان از ناکارآمدی و فساد و ظلم دادشان درآمده است.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: مدیریت حلقه مفقوده کشور است و اقتصاددانان را برای حل مشکلات کشور به خط خواهم کرد.

رئیسی بیان کرد: در قوه قضائیه جایگاه مطالبه‌گر دارم و اگر به قوه مجریه بیایم جایگاه پاسخگویی پیدا می‌کنم. سنت سنواتی آقایانی که بودند ۵ تا ۱۰ سال بوده و نیازی ندارم به اینکه دنبال پست و مقام باشم و این مطلقا در ذهن من نیست.

وی ادامه داد: چه در آستان قدس و چه در اینجا مردم با عملکرد و روحیه ام آشنا هستند و دلیل اقبالشان هم این است و چرا از این اقبال ناراحتید و چرا می‌خواهید با تخریب جایگاه من خودتان را اثبات کنید؟

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: بگویید شما چکار کرده اید و خب! شما هم به ۴ تا از واحد‌های تولیدی می‌رفتید و ۴ تا را هم شما آباد می‌کردید. چرا به من اعتراض می‌کنید که دوستانمان ۲ هزار واحد تولیدی را از تعطیلی نجات دادند؟

وی بیان کرد: کل این واحد‌ها یک درصد هم مشکل قضایی ندارد، ولی مردم می‌بینند در ماشین سازی تبریز و کرمانشاه و اراک چه شده است؟

رئیسی افزود: داد کارگر و کشاورز درآمده و نمی‌توانیم بی تفاوت باشیم و فرق ما و شما همین است.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: برای دولت، کسب و کار، خانواده و معیشت مردم برنامه داریم و مدیریت حلقه مفقوده کشور است.

وی بیان کرد: مردم قدرت مدیریت می‌خواهند و مسئله مردم دعوای دو مکتب اقتصادی نیست و دنبال یک مدیر مقتدر جهادی می‌گردند تا کار‌های مردم را سامان دهد و چرا اجازه نمی‌دهید این اتفاق بیفتد؟

نیمه دوم مناظره انتخاباتی:

رئیسی در نیمه دوم مناظره انتخاباتی “نخستین مناظره نامزدهای انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری” درباره ” زمین خواری” گفت: زمین‌خواری یکی از مشکلات جدی کشور است و علت آن است که زمین مانند ارز تبدیل به سرمایه شده است.نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: اگر دستگاه اجرایی مسئولیتش را در این زمینه انجام دهد، نوبت به دستگاه قضائی نمی‌رسد.

وی با بیان اینکه سند رسمی باید در کشور رسمیت داشته باشد، گفت: در بحث کاداستر باید به نتیجه برسیم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: با پیگیری دستگاه قضائی، کاهش زمین‌خواری مشهود است.

رئیسی درباره “مهم‌ترین راهکار شما برای رفع تورم چیست؟ بیان کرد: یکی از مشکلات جدی مردم تورم است و نسبت به کالا‌های اساسی قیمت‌ها فوق العاده افزایش یافته، مسکن ۷ برابر، خودرو ۸ برابر و قیمت گوشت و مرغ ۵-۶ برابر شده است و آنچه مردم را بسیار نالان کرده کوچک شدن سفره‌شان است.

وی افزود: عده‌ای سال ۹۶ در همین سالن گفتند اگر فلانی بیاید ممکن است قیمت دلار ۵ هزار تومن شود، ولی خودشان به ۳۰ هزار تومان رساندند و بعد گفتند اگر ما نبودیم قحطی می‌آمد. این مثل دروازه بانی است که ۱۷ گل خورده و می‌گوید اگر من نبودم ۳۰ گل خورده بودیم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: ارز ۴۲۰۰ تومانی چه مصیبتی برای کشور درست کرد و چقدر پرونده برای قوه‌قضائیه تولید کرد؟ ارز صادراتی را باید مدیریت کرد، با اعلام اینکه ارز برنگشته کاری پیش نمی‌رود، مدیریت باید کرد. تسهیلات بانکی را باید مدیریت کرد.

جمع‌بندی مطالب در نخستین مناظره نامزد‌های انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری؛

رئیسی در پایان نخستین مناظره نامزد‌های انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری گفت: رئیس جمهور رئیس همه مردم و یعنی همه جناح‌ها و گروه‌ها و دغدغه‌مندان است و نگاه رئیس جمهور نگاه خدمتگزاری به همه و رفع مشکل همه است.

وی افزود: در قوه قضائیه یک برنامه ارائه دادم و مشغول به کار شدم و سند تحولم را در اختیار همه قرار دادم و احساس مردم هم این بوده که بعد از ۲ سال و چند ماه در قوه قضائیه اتفاقی افتاده است.

رئیسی بیان کرد: ۱۲ اندیشکده فعال را برای شناخت گره‌های زندگی مردم در زمینه‌های اجتماعی، اقتصادی و … به خط کرده‌ایم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: در زیرساخت‌های فضای مجازی مشکل داریم و عقبیم.

عبدالناصر همتی:

«عبدالناصر همتی» روز شنبه در بخش اول از نیمه اول نخستین مناظره سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این سوال که شما چه برنامه‌ای برای بازگشت مالی بدهکاران بانکی دارید، اظهار داشت: مردم خیلی از شماها، اینجا نماینده ندارید به حق هم معترض این موضوع هستید. اعتراضات را می‌خواهید با قهر از صندوق نشان دهید؟ من فکر می‌کنم اعتراض موثرتر این است که با رای‌تان فضا را تغییر دهید. ما می‌توانیم با رای یک نه بزرگ به تهدید علیه جمهوریت بگوییم. راستش من خیلی فکر کردم که اینجا چه وعده‌ای بدهم. دیدم صادقانه‌تر است به شما بگویم وضعیت اقتصادی ایران در شرایط فعلی طوری است که اغلب وعده‌های رنگارنگ و جذابی که بقیه نامزد‌ها می‌دهند امکان تحقق ندارد.

وی با بیان اینکه من بر خلاف دوستانی که الان روبروی شما هستند اقتصاد می‌دانم، گفت: اقتصاددان هستم و از جزییات وضعیت کشور خبر دارم. سابقه مدیریت اجرایی دارم. ما منابع لازم را برای این وعده‌ها نداریم. دوست ندارم برایتان به دروغ بگویم و برای رای آوردن از شما متوسل به دروغ شوم. این دوستان هیچکدام از تولید ثروت حرف نمی‌زنند و عملا از توزیع فقر می‌گویند.

همتی عنوان کرد: هم کیک اقتصاد را بزرگ می‌کنم هم کیک را عادلانه توزیع می‌کنم و ما به اصلاحات اقتصادی نیاز داریم. وضعیت جیب شما مردم می‌تواند خیلی بهتر باشد. جناب آقای رضایی به جای اینکه بانک مرکزی را مقصر بدانید بگویید چگونه می‌خواستند با گروگان گرفتن برای کشور درآمد ارزی بیاورند. خود آقای رضایی شما ما را برای رای آوردن FATF، ما را ۶ ماه معطل کردید. خودتان ما را در مجمع معطل کردید برای FATF حتی مقام معظم رهبری مجدد طرح را به مجمع ارجاع دادند و مهمترین بحث برای ما بود، اما آقای رضایی تصمیم می‌گرفتند.

همتی در بخش دوم از نیمه اول اولین مناظره انتخاباتی و در پاسخ به صحبت سایر نامزد‌های انتخاباتی گفت: من در مقابل پنج کاندیدا هستم به ریاست آقای رئیسی و به صورت پوششی ایشان را پوشش می‌دهند، اگر دوستان پوششی بخواهند من جواب آن‌ها را بدهم باید باید قسم بخورند که تا آخر رقابت‌های انتخاباتی باقی می‌مانند، اگر قسم نخورند من جواب آن‌ها را نمی‌دهم و پاسخ آقای رئیسی می‌دهم.

وی ادامه داد: اینکه نمی‌شود سه نفر بیایند و به همتی حمله کنند. من دفاع خواهم کرد.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری خطاب به جلیلی گفت: جناب آقای جلیلی من در مجمع تشخیص مصلحت نظام گفتم شما اقتصاد و تجارت نمی‌فهمید درست است یا نه؟ شما ابتدایی‌ترین مسائل تجاری و فنی را بلد نیستید. چرا برای مردم ایران تصمیم می‌گیرید؟

وی افزود: خسته نشدید از این همه بیانیه دادن و بیانیه خواندن؟ ۲۰ سال است که بیانیه می‌خوانید پدر کشور را درآوردید. اقای جلیلی مشکل ما همین چیزهاست چرا همه را گردن بانک مرکزی می‌اندازید؟

همتی ادامه داد: آقای جلیلی ورودی ارز بانک مرکزی متوسط ۲۰ سال گذشته سالانه ۴۵میلیارد دلار بوده است. در دو سال گذشته متوسط ۹ میلیارد دلار شده است.

وی گفت: راننده تاکسی پنج میلیون تومان درامد داشته باشد وقتی یک میلیون تومان شود یا باید خانواده خود را رها کند یا باید قیمت را پنج برابر کند.

نامزد انتخابات گفت: به جای اینکه قیمت دلار ۵۵ هزار تومان الان ۲۲ هزار تومان است. آقای جلیلی شما در این چند سال در زمین ترامپ بازی کردید و پدر مردم را درآوردید.

وی اظهارداشت: من به عنوان رییس بانک مرکزی نگفتم FATF هیچ مشکلی ایجاد نمی‌کند. من مسوول بازار بودم التهاب در بازار ایجاد شده بود و بیایم به مردم بگویم FATF در لیست سیاه به همت آقای جلیلی و محسن رضایی و دوستانشان در مجمع رفت و من جواب بدهم.

همتی افزود: من به خاطر مردم دفاع می‌کنم و خواستم بیشتر از این قیمت ارز افزایش نیابد، مردم از بالارفتن قیمت ارز ضرر می‌کنند.

وی خطاب به زاکانی گفت: خواهش می‌کنم از پوششی بودن دربیایید. یعنی چه این همه متهم می‌کنید شما اصلا اقتصاد نمی‌دانید. دو کلاس اقتصاد خواندید. مدرک هم که معلوم است چطور مدرک گرفتید دهان من را باز نکنید که این چیز‌ها را بگویم می‌خواهم محترمانه صحبت کنم.

نامزد انتخابات خطاب به محسن رضایی نیز گفت: شما می‌فرمایید که می‌خواهم گروگان‌های آمریکایی را بگیرم و فلان کنم، جناب آقای رضایی شما می‌گویید من اقتصاد دان هستم، من که می‌دانم چطور اقتصاد خواندید، من که نحوه اخذ مدرک شما را خبر دارم. استادان را مجبور می‌کردید به دفتر شما بیایند و از شما امتحان بگیرند. درخواست می‌کردید که وارد گروه دانشکده اقتصاد شوید با اکثریت قاطع رد شد.

وی افزود: آقای رضایی خواهش می‌کنیم چیز‌هایی را نگویید که من مجبور شوم بعضی مطالب را بگویم.

همتی خطاب به رئیسی گفت: من احترام ویژه‌ای به ایشان قائل هستم، ولی روند را می‌بینم که نامزد‌ها ایشان را پوشش می‌دهند.

وی افزود: جناب آقای رئیسی من از شما سوال می‌کنیم، به جای سفر‌های استانی و دادن وام به کارخانه‌ها به زندان‌ها سر می‌زدید و این وظیفه بخش اجرایی است این وام‌ها نیز معلوم نیست که آخر چه شد.

نامزد انتخابات بیان کرد: شما ۴۰ سال در قوه قضائیه بودید من خواهش می‌کنم مشکلات قوه قضائیه را حل کنید و بعد به قوه مجریه بیایید.

وی افزود: شما خودتان معیشت مردم را با رای مثبت به فیلترینگ اینستاگرام تهدید کردید الان نمایندگان شما اینجا من را تهدید می‌کنند.

همتی در بخش سوم از نیمه اول اولین مناظره انتخابات ریاست جمهوری و در خصوص برنامه‌های اقتصادی خود گفت: برنامه من تغییر حکمرانی اقتصادی است و اینکه سیاست تابع اقتصاد باشد و برنامه را برای مردم منتشر می‌کنم.

وی ادامه داد: من برای جناب اقای رییسی احترام قائلم، اما باید نکاتی بگویم آقای دکتر آیا به من امان نامه می‌دهید بعد از این‌ها با توجه به گفته‌های آقای رضایی پیگیری اقتصادی نکنند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: آقای رضایی با توجه به شکایت‌هایی که در مورد برخی عملیات‌ها برای شما باز است همین که پیگیری نمی‌شود باید خدارا شکر کنید. شما فرمانده جنگ و قابل احترامید، اما خواهش می‌کنم اینگونه صحبت نکنید اگر رییس جمهور شوم شما را به عنوان مخل اقتصادی به آقای رییسی معرفی می‌کنم.

همتی ادامه داد: شما تمام ارتباطات را با خارج بسته اید جناب اقای جلیلی شما می‌گویید چرا صادرات ما کمتر از افغانستان است، زیرا کسی از شما کالا نمیخرد از زمانی که بیانیه را صادر کردید رشد اقتصادی ما رشد نداشته است. جناب اقای جلیلی این موضوعات خنده ندارد بلکه گریه دارد. باید سالی ۸ درصد رشد اقتصادی میداشتیم و به ۸۰ درصد می‌رسید، اما شما ۵ درصد کردید و مردم را فقیر کردید و حالا ایده می‌دهید. خواهش می‌کنم شما، نهادهایتان و شرکت هایتان پایتان را از زندگی مردم بکشید بیرون همه چیزاصلاح می‌شود.

وی در رابطه با تعطیلی کارخانه‌ها ادامه داد: این نهاد‌های تولیدی را بانک‌های تعطیل کردند یا خود قوه قضاییه، حضرتعالی دادستان و معاون اول بودید در آن زمان جلو آن را می‌گرفتید و حالا که این کار‌ها را می‌کنید بسیار خوب است و من نیز تقدیر می‌کنم، اما چرا اخبار ٢٠:٣٠ شما را مثل سوپر من نشان می‌دهند معلوم است که شما می‌خواهید برای انتخابات بیایید. اما من از مسوولیت عزل شدم و به عنوان یک ادم عادی در مقابل رییس قوه قضاییه ۵ نفر نامزد پوششی از خودم دفاع می‌کنم. مگر می‌شود ۵ نفر به یک نفر حمله کنند. مردم خودتان قضاوت کنید.

به دلیل اختلاف نظر با روحانی از بانک مرکزی کنار گذاشته شدم

همتی در بخش اول از نیمه دوم اولین مناظره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوال، کنترل قیمت و تنظیم بازار در طول دهه‌های مختلف یکی از ابزار‌های دولت‌ها برای کنترل ثبات در بازارها، اقدامات دستوری از جمله قیمت‌گذاری بوده است. از نظر شما این شیوه تا چه میزان در کنترل قیمت‌ها موفق بوده است؟ آیا این شیوه در دولت شما ادامه خواهد یافت و در غیر این صورت راهکار شما برای تنظیم بازار‌ها چیست؟ گفت: من نماینده آقای روحانی نیستیم. من از بانک مرکزی کنار گذاشته شدم به دلیل اختلاف نظیری که با ایشان داشتم، اما این را بگویم که آقای روحانی قوی‌تر، هم سیاسی‌تری، هم دنیادیده‌تر و هم از نظر فن بیان بهتر از شما بود، ولی ایشان هم مشکل شما را داشت و بینش اقتصادی نداشت و گرفتاری من هم همین بود. من خواهش می‌کنم دوستان به این نکته توجه کنند.

وی افزود: آقای رئیسی گفتند که دو گروه اقتصاددان می‌آیند و نظر می‌دهند اگر فرد بینش نداشته باشد دو گروه اقتصاد دان کدام را انتخاب می‌کنید؟

نامزد انتخابات تاکید کرد: در دنیا این مساله حل شده است آن کسی که تصمیم اقتصادی می‌گیرد باید بینش اقتصادی داشته باشد.

وی گفت: چون در قسمت اول همه پنج نفر علیه من صحبت کردند مجبور شدم پاسخ دهم، ولی برنامه مفصلی دارم.

معتقد به قیمت‌گذاری دستوری نیستم

همتی در مورد قیمت‌گذاری گفت: من معتقد به قیمت دستوری نیستم و دولت نباید در این مسائل جزئی قیمت‌گذاری گندم، واردات لاستیک و اقداماتی نظیر نهاده‌های کشاورزی وارد شود. دولت باید در زیرساخت‌ها سرمایه‌گذاری کند و در آن مسائل وارد شود.

وی تاکید کرد: مشکل قیمت در نقدینگی است ما باید نقدینگی را کنترل کنیم. رابطه بین کسری بودجه و بانک مرکزی حل شود.

نامزد انتخابات ادامه داد: من حتما از استقلال بانک مرکزی به طور جدی حمایت خواهم کرد.

وی گفت: مشکل ما ساختاری است، ساختار بودجه است که هر روز هزینه‌ها را افزایش می‌دهند و بعد هم در بانک مرکزی تبدیل به پایه پولی و نقدینگی می‌شود. درآمد‌های ارزی کشور هم به دلیل تحریم کاهش پیدا کرده و مشکل مضاعف شده است.

همتی افزود: نکته‌ای که باید تاکید کنم این است که قیمت‌گذاری در دنیا شکست خورده است. اینکه می‌گویند با گرانفروشی مبارزه کنیم با گرانی و گرانفروشی نمی‌شود مبارزه کرد. گرانی و گرانفروشی نتیجه تورم است.

وی ادامه داد: قیمت‌های نسبی پاسخ می‌دهد، وقتی در بازاری قیمت‌ها افزایش می‌یابد در مابقی بازار‌ها نیز اتفاق رخ می‌دهد بنابراین طبق برنامه ما دولت باید کنترل نقدینگی داشته باشد و اگر نقدینگی کنترل شود و پایه پولی که به جامعه تزریق می‌شود را خنثی کنیم.

نامزد انتخابات گفت: یکی از راه‌های خنثی کردن ابزار پایه پولی ارز بود ارز‌ها مسدود شده است و ارز جدید وارد کشور نشده است بنابراین فکر می‌کنم راه آن اقتصادی است.

وی ادامه داد: برای تولید، تورم، رشد برنامه‌های وسیعی دارم و به موقع توضیح مفصل خواهم داد.

برنامه وسیعی برای نجات کشاورزی دارم

همتی در بخش دوم نیمه دوم از مناظره در پاسخ به اینکه به طور کلی ٢۴ درصد محصولات کشاورزی به ارزش ده‌ها هزار میلیارد تومان به ضایعات تبدیل می‌شود و برای تولید این مقدار محصول سالانه ۱۳ میلیرا متر مکعب آب تولید می‌شود، چه راهکاری برای جبران این ضرر هنگفت به ویژه در حوزه مصرف آب اتخاذ خواهید کرد، تصریح کرد: بحث بخش کشارزی بسیار مهم است. زندگی روستایان وابسته به بخش کشاورزی است و برنامه وسیعی دارم تا کشاورزی را نجات دهم.

وی ادامه داد: در کشاورزی سالی ١۴ میلیارد دلار نهاده کشاورزی وارد می‌کنیم که اخیرا مقداری کاهش پیدا کرده است. بخشی از آن با ارز ۴ هزار و ٢٠٠ تومانی و بخشی از آن با ارز نیمایی وارد می‌شود که عمدتا نهاده‌های ضروری است.

همتی گفت: مسئله بحران آب و ۷۵ درصد آب که بخش کشاورزی مصرف می‌کند مسئله مهم ماست و مسئله آب مسئله ٣٠ سال آینده همه کشور‌ها است واز نظر نوع کشت و آبیاری اقدامات جدی انجام دهیم. نکته‌ای که در بخش کشاورزی وجود دارد قیمت گذاری محصولات کشاورزی است. ما باید تضمین خرید به قیمت روز کنیم و مشکل کشاورزان همین موضوع است.

وی با بیان اینکه انتقال به بازار مصرف مسئله دوم کشاورزان است، گفت: ما دیدیم شب عید چه اتفاقی افتاد و واسطه‌ها میوه‌ها را ۲ هزار تومان خریدند و در بازار به قیمت ۲۰ هزار تومان فروختند. واسطه‌های فعال در بخش کشاورزی فعال هستند، ما باید و انبار‌هایی درست کنیم وباید بتوانیم آن‌ها را از طریق بازار بورس کالا بفروشیم و اینگونه نباشد که تولید کننده با قیمت پایین کالای خود را بفروشد.

همتی تصریح کرد: باید بپذیریم در روستا‌ها نتوانستیم در روستا‌ها نظام پایدار را برگزار کنیم و نتوانستیم استان‌هایی که جنبه کشاورزی دارند مثل استان‌های شمالی صنعتی کنیم. آب، برق، کود و سم مسئله مهمی است که با قیمت بالا به دستشان می‌رسد و بخش قیمت گذاری هم بسیار اهمیت دارد.

در سخت‌ترین شرایط بانک مرکزی را اداره کردم

همتی در بخش پایانی اولین مناظره انتخابات ریاست جمهوری، با زبان آذری هموطنان را برای حضور در انتخابات دعوت کرد و در ادامه گفت: من فکر می‌کنم آقای زاکانی پوشش هستند، اما فهمیدم سوپر پوششی هستند بنابراین به هیچ وجه وقت خود را صرف پاسخ دادن به ایشان نمی‌کنم.

وی اظهارداشت: می‌گویند که چرا به بانک مرکزی آمدی، افتخار من این است که در شرایط سخت کشور بانک مرکزی را اداره کردم و نگذاشتم ایران ونزوئلیایی شود. مطمئن باشید الان هم آمده ام رییس جمهور شوم و نگذارم اقتصاد کشور به سمت اقتصاد کره شمالی برود.

نامزد انتخابات خطاب به مردم گفت: مردم من هنوز پیروز این انتخابات نیستم، چون اکثر شما تصمیم دارید که رای ندهید من از شما دعوت می‌کنم تجدید نظر کنید.

برای تقویت جمهوریت نیاز داریم قدرت بی قدرتان را نشان دهیم

وی تاکید کرد: برای تقویت جمهوریت نیاز داریم قدرت بی قدرتان را نشان دهیم. ما زمانی برای احیای توسعه کشور نداریم. ما ایرانی‌ها حق و فرصت اشتباه کردن نداریم.

همتی افزود: جامعه ایران در حال پیر شدن است چهار سال دیگر یکسری فرصت‌های طلایی توسعه ایران از دست می‌رود.

وی گفت: میلیون‌ها ایرانی می‌توانند از زیر خط فقر خارج شوند اگر این چهار سال از دست نرود.

نامزد انتخابات گفت: همسایه‌های ما در حال جلوافتادن از ما هستند اگر امروز درست انتخاب نکنیم ۲۰ سال دیگر همچنان داریم بیل رایگان و ارز ۴۲۰۰ توزیع می‌کنیم حتی از عراق و پاکستان هم عقب می‌افتیم.

وی بیان کرد: الان به همت شهید سلیمانی‌ها قدرت منطقه هستیم باید اقتصاد اول منطقه هم باشیم، ولی نیستیم اگر امروز درست انتخاب کنیم الگوی اقتصادی منطقه خواهیم شد.

همتی با بیان اینکه در میان نامزد‌هایی که امروز روبه‌روی شما هستند من توانایی و دانش این کار را دارم، گفت: اگر یکایک شما بخواهید یکسری از مشکلات اقتصادی کشور حل می‌شود، بعد از چند سال جنگ تحریمی جامعه نفس می‌کشد و روی ریل توسعه قرار می‌گیرد و جمهوریت تقویت می‌شود.

می‌توانیم نتیجه و صحنه را عوض کنیم

وی گفت: خیلی‌ها نتیجه انتخابات را از پیش مشخص می‌دانند، ولی ما می‌توانیم نتیجه و صحنه را عوض کنیم.

نامزد انتخابات گفت: کمکی که از شما می‌خواهم و از شما برمی‌آید این است که خودتان رای بدهید و اگر اعتراض هم دارید اعتراضتان را با رای به من نشان دهید. دوما در این هفته تلاش کنید نظر حداقل ۱۰ نفر دیگر را تغییر دهید و با خود همراه کنید لطفا بشمارید لااقل ۱۰ نفر.
وی افزود: بحث پیروزی من نیست ما مردم می‌توانیم ببریم و ایران هم می‌تواند ببرد، جمهوریت هم می‌تواند ببرد. ما مردم می‌توانیم بازی و صحنه را عوض کنیم به نفع مردم، به نفع جمهوری، به نفع فرزندانمام و به نفع ایران.

همتی در پایان گفت: ۲۸ خرداد با حضور در پای صندوق‌های رای جواب خوبی را به کسانی که فکر می‌کنند جمهوریت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران ضعیف شده بدهید.

محسن مهرعلیزاده:

محسن مهرعلیزاده، نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عصر امروز (شنبه، ۱۵ خرداد) در نخستین مناظره انتخاباتی در پاسخ به سوالی در خصوص درباره فرارهای مالیاتی گفت: برنامه مدونی را در ۲ سال پیش آماده کرده‌ام، برنامه‌‌های اجرایی در همه زمینه‌ها دارم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: من آن را در سایت خودم بارگذاری می‌کنم و همه اطلاعات را در آن می‌توانید بخوانید.

مهرعلیزاده بیان کرد: آمار‌ها نشان می‌دهد که نزدیک به نیمی از مردم زیر خط فقر زندگی می‌کنند که زیبنده مردم شرافتمند ایران نیست.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: سوالی که از جناب آقای رئیسی دارم این است که آیا جنابعالی حاضرید خانواده خود را برای رساندن به چالوس به راننده‌ای بسپارید که مومن و متدین است، اما گواهینامه رانندگی ندارد؟

مهرعلیزاده ادامه داد: سوالم از آقای رئیسی این است که شما چقدر با مسئله تولید و رفع موانع آن آشنایی دارید؟نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: مردم مشکل تولید و صادرات دارند. بیش از ۷۰ درصد ظرفیت‌های تولیدی کشور اکنون معطل است.وی بیان کرد: هر سفر شما به استان‌ها ۴۰ تا ۵۰ میلیارد تومان هزینه دارد و آخرش هم گزارشی از باز شدن کارخانجات بسته شده تهیه می‌شود. این کارخانه‌ها را چه کسی بسته؟ از خارج که نبوده و یکی از قضات این کار را کرده است.

مهرعلیزاده افزود: شما اگر دلتان برای اقتصاد می‌سوزد همین قوه قضائیه را که به شیوه قجری اداره می‌شود، درست کنید.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: می‌گویند آقای رئیسی سندروم پست بی‌قرار دارد.

مهرعلیزاده  ادامه داد: به نظرم یکی از مشکلاتی که در طول این چهل و دو سال با آن مواجه بودیم این بوده که هیچ وقت یک الگوی صحیح علمی تجربه شده توسعه به ویژه توسعه اقتصادی در کشور حاکم نبوده است.

وی افزود: هر دولت وزیر و جمع اقتصادی در دولت‌های مختلف شکل گرفته است به فکر و ایده خود کار‌هایی را انجام داده است جمعی به نئولیبرالیستی و جمعی به سوسیالیستی اعتقاد داشته است و ملغمه‌ای از کار‌ها صورت گرفته است.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: بنده دکترای اقتصادی خوانده‌ام و اقتصاد را مهندسی می‌کنم و بنابراین به این نتیجه رسیدم که روشی به عنوان الگوی حکمرانی اقتصادی اجتماعی وجود دارد که اکنون در کشور‌های اروپایی حاکم است.

مهرعلیزاده بیان کرد: بنده در برنامه‌های خود و در کتاب خود مانع زدایی از تولید، تسهیل تولید، معافیت مالیاتی برای تولید، ارائه تسهیلات مالی، هدایت نقدینگی به سمت تولید و ایجاد کار، گردشگردی و ایجاد زمینه‌های مالیات و جلوگیری از فرار مالیاتی را به عنوان یک اصل قرار دادیم تا بتوانیم در آمد دولت را افزایش دهیم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: من یک مهندس مکانیک هستم و از ۲۵ سالگی از کف کارخانه آجر فعالیتم را آغاز کرده‌ام برنامه‌ریز بودم تولید کرده‌ام و معاون صنایع سنگین بوده‌ام و کیش را از صفر به عنوان منطقه آزاد طراحی و ایجاد کرده‌ام و در دو استان بزرگ خراسان و اصفهان مسئولیت داشته‌ام.

نیمه دوم مناظره انتخاباتی:

مهرعلیزاده در نیمه دوم مناظره انتخاباتی “نخستین مناظره نامزدهای انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری” درباره ” اولویت سرمایه گذاری برای توسعه صنعتی و اقتصادی” گفت: دولت باید راه را برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی باز کند.نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: در منطقه‌ای قرار داریم که سطح دانش علمی و فنی ما در مقایسه با اغلب همسایه‌هایمان بهتر است.

وی بیان کرد: باید روی بازار ۵۰۰میلیون نفره کشور‌های همسایه حساب باز کنیم.

 

مهرعلیزاده درباره ” راهکار شما برای جلوگیری از تخریب محیط‌‌ زیست ” گفت: با تشکیل شوراهای اسلامی در روستاها و معین نبودن اختیارات آنها، تغییر کاربری‌ها، فراتر از قانون صورت گرفته است.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: تقویت سازمان محیط زیست و نهادهای ناظر بر محیط زیست از جمله راهکارها است.

وی با بیان اینکه آنچه ما به آن انتقاد داریم و از آن ناراحت هستیم این است که تحت عنوان محیط زیستی‌ها برای عده‌ای مشکل ایجاد کردند، گفت: معاون جوانی در محیط‌زیست کار کرد و بعدها مشخص شد مشکلی نبوده و اسم جاسوس روی آن گذاشتند. حضور آقای کاوه مدنی در نگاه به محیط زیست و نگاه به آینده مغتنم بود. ما در شرایط فعلی اگر به این مسائل کم توجهی کنیم با بحران شکست محیط زیست مواجه خواهیم بود.

جمع‌بندی مطالب در نخستین مناظره نامزد‌های انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری؛

مهرعلیزاده در پایان نخستین مناظره نامزد‌های انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری گفت: مردم عزیز ما ۱۶ سال است در مسیری قرار داریم که تعادل کشور برای تمرکز و حرکت ایران برای حل مشکلات از بین رفته است و مسائل سیاسی در صدر و مشکلات مردم در ذیل قرار گرفته است.

وی بیان کرد: کوچکترین مسئله اجتماعی در کشور ظرفیت تبدیل به یک بحران بزرگ است و هنوز بعد از ۴۲ سال تلاش برق قطع می‌شود بحران کم آبی به وجود آمده و با تورم‌های افسار گسیخته و منابع کم معیشت بخشی از جامعه در خطر قرار گرفته است. چرا؟

نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه امروز مردم ناراضی هستند، گفت: مردم از مدیران ناراضی هستند یا ساختار‌ها؟ چرا مشکلات تمام نمی‌شود؟ چرا نمی‌توانند تحصیل کرده‌های داخل و خارج مشکلات کشور را حل کنند؟ پاسخ ساده است، چون به آنها اجازه داده نمی‌شود و همین رویکرد در سیستم اجرایی کشور حاکم شده است. چون جوانگرایی نشده و متخصصان و دانش‌آموختگان در بدنه اجرایی کشور جدی گرفته نمی‌شود و همین سبب شده امروز کشور با بیش از ۵۰ بحران مواجه شود و برای حل مشکلات اجماع وجود ندارد و تلویزیون‌های مسئولان به جای گفتگو با امیدآفرینی محلی برای دعوا شده است.

مهرعلیزاده بیان کرد: من برای اجماع سازی و اقناع‌سازی به جای اینکه آزادی مردم سلب شود، آمده‌ام.

وی افزود: من از تشکیل دولت سوم اصلاحات سخن می‌گویم. مردم بیایید شرایط زندگی خوب را فراهم کنیم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: می‌خواهم با مدیریت منطقی برنامه محور و عملگرایانه بر اساس علم روز دنیا دولتی اقتصاد محور، تولیدگرا و کارآفرین با سیاست‌های رفاهی و مناسب در حوزه کار، مسکن، یارانه و در حمایت از جوانان ایجاد کنم.

سعید جلیلی:

سعید جلیلی، نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عصر امروز (شنبه، ۱۵ خرداد) در نخستین مناظره انتخاباتی در پاسخ به سوالی در خصوص محرومیت زدایی گفت: برای محرومیت زدایی، قبل از اینکه طرح‌های اقتصادی داشته باشیم، مهمترین بحث این است که این نگاه را داشته باشیم که آیا به محرومیت زدایی قائل هستید یا خیر؟

نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: یکی از مشکلاتی که در سال‌های اخیر داشتیم این بود که در نگاه اقتصادی، مردم و محرومان در اولویت نبودند. یکی از بحث‌های مهم در اقتصاد این است که اگر ما صحبت از جمهوری اسلامی و جمهوریت که یادگار حضرت امام(ره) است، می‌کنیم، مردم را باید در اقتصاد هم مورد توجه قرار دهیم.

جلیلی ادامه داد: در زمان رأی گیری حتی هلی کوپتر می‌بریم تا رأی مردم اتخاذ شود، اما آیا در روستا‌های دور افتاده این کار را می‌کنیم که آن چیزی که حق مردم است در جنبه‌های اقتصادی هم به آنان برسد؟

وی افزود: اگر ما این نگاه را نداشته باشیم، به یک سری کار‌های نمایشی روی می‌آوریم که این کار‌های نمایشی، کار برای مردم نخواهد بود. برای محرومیت زدایی باید طرح و برنامه داشت، اما قبل از طرح و برنامه، باید اراده داشت.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: ما چند طرح اساسی در این زمینه داریم که حتماً باید انجام شود تا محرومیت به حداقل برسد. در وهله اول باید حق مردم را در عرصه‌های مختلف به ویژه در سهمی که از مصرف انرژی دارند، به آنان داده شود.

جلیلی افزود: ما در طرح «وان» یا واحد انرژی به دنبال آن هستیم که این حق به مردم داده شود. طرح دوم، طرح سبد غذایی است که در این طرح آحاد مردم باید در روز ۲ هزار و ۵۰۰ کیلو کالری حداقل انرژی و غذا‌های لازم به آنان برسد. برنامه‌ای در این زمینه تهیه شده است که این به خوبی توزیع شود. در اثر سیاست‌های عدم نگاه به محرومان متأسفانه شاهد هستیم که این سبد غذایی به مردم نمی‌رسد.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: اگر ما صبحت از محرومیت زدایی می‌کنیم، فقط درباره برخورداری از حقوق اولیه نیست بلکه برای تفریح و سلامت مردم هم باید وجود داشته باشد و ما طرحی درباره موضوع سفر داریم و در آن آمده است که چگونه با همین امکانات و بودجه فعلی می‌توان مردم را از سفر برخوردار کرد تا تحکیم خانواده صورت گیرد.

جلیلی ادامه داد: مردم یک سوال اساسی دارند. آن سؤال این است که مسائل اقتصادی که پاسخ‌هایش مشخص است پس چرا انجام نمی‌شود؟

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: به نظر من در همین جلسه برخی موضوعات خود را نشان داد که چرا پاسخ مشکلات دنبال نمی‌شود. یک راه این است که مسئله را بدانید و پاسخش را هم بدانید. بحث بعد این است که اراده و باور داشته باشید.

وی افزود: آقای همتی می‌گوید FATF مشکل ایجاد کرده است. اگر شما مسئله را اینطور ببینید همین وضعیتی است که با آن مواجه هستیم. شما رفته‌اید با FATF، چهل و یک بند بسته‌اید، ۳۹ مورد را هم اجرا کردید و دو مورد مانده است. آن‌ها هنوز آن مواردی که اجرا کرده‌اید را نپذیرفته‌اند. کشور‌های دیگر همینقدر هم انجام نداده‌اند. شما می‌گویید من نمی‌توانم. حتماً نمی‌توانید.

جلیلی ادامه داد: با این عدم فهم صحیح مسئله به شما نمی‌تواند در پاسخ مشکل کمک کند.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: شما در رویکرد هم اشتباه دارید. البته معتقدم آقای همتی جزئی از این رویکرد غلط است که می‌خواهد عوض کار واقعی، کشور را با نمایش اداره کند. کشور با نمایش اداره نمی‌شود.

وی بیان کرد: در سال ۹۱ هفتاد هزار میلیارد معوقات بانکی داشتیم. آن زمان که در شورای‌عالی امنیت ملی مسئولیت داشتم، مدیران عامل بانک‌ها را دعوت کردم که آقای همتی هم که مدیرعامل بانک سینا بودند حضور داشتند. ما آن زمان به مدیران عامل بانک‌ها گفتیم شما بگویید چه باید کرد که این معوقات را پس گرفت. چرا شکایت نکردید؟ همان موقع همین دوستان چرا اقدام نکردند؟

جلیلی اضافه کرد: در این هشت سال خود آقای همتی می‌گوید ۹۰ هزار میلیارد معوقه بانکی در اختیار ۱۱ نفر است. بعد می‌گویند این‌ها مربوط به قبل است. پس شما چکاره‌اید؟

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: مردم عزیز می‌بینند که امروز دو نگاه وجود دارد. یک نگاه می‌گوید همینطور کشور را به زور اداره کنیم. بعد هم موضوع FATF را مطرح کنیم و یک بهانه دیگر بیاوریم.

وی بیان کرد: ما کشور را هشت سال سایه به سایه دنبال کرده‌ایم. کشور ظرفیت‌ها و توانایی‌های خوبی دارد. جوانان و متخصصان خوبی دارد که نه‌تنها می‌توان کشور را اداره کرد بلکه جهش داد. دوستان می‌گویند نمی‌شود، نه؛ شما نمی‌توانید. اتفاقاً مناظره برای همین است؛ بگویید نمی‌شود.

جلیلی گفت: سال ۹۲ هم در زمان برجام من گفتم تحریم‌ها رفع نمی‌شود و دوستان گفتند می‌شود. حالا مردم قضاوت کنند که شد یا نشد.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: اگر می‌خواهیم کشور را در چهار سال آینده فقط اداره نکنیم و جهش پیدا کند، باید برنامه جدی داشته باشیم. دنبال بهانه نگردیم. حال این جهش چگونه ایجاد خواهد شد؟ وقتی محقق می‌شود که دو سه موضع اصلی را مبنا قرار دهیم.

جلیلی افزود: ارزش پول ملی چه وقت بالا می‌رود؟ زمانی که شما بتوانید جهش تولید داشته باشید. جهش تولید چه وقت ایجاد می‌شود؟ زمانی که جهش صادرات داشته باشید. جهش صادرات زمانی حاصل می‌شود که بتوانید تعاملات گسترده و سازنده با جهان داشته باشیم و معطل دو سه کشور نمانیم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: اتفاقا یکی از سوالات ما از آقای همتی این است که شما که بلدید، چرا صادرات ما به ۲۸ کشور اتحادیه اروپا نصف صادرات ما به افغانستان است؟

نیمه دوم مناظره انتخاباتی:

جلیلی در نیمه دوم مناظره انتخاباتی “نخستین مناظره نامزدهای انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری” درباره “بهره‌گیری از ظرفیت معادن کشور” گفت: در کشور فرصت‌های زیادی وجود دارد که می‌توانند پیشران باشند، از جمله همین بخش معدن.نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: در دولت سایه بررسی کردیم، که با اکتشاف، استخراج و ایجاد ارزش افزوده در بخش معدن، می‌توان ارزآوری و اشتغالزایی قابل توجهی داشت.

وی بیان کرد: با معدن می‌توان موتور اقتصاد کشور را راه انداخت و بخشی از هزینه‌های کشور را تأمین کرد.

جلیلی گفت: در چهار سال آینده باید کشور را جهش داد، از جمله در بخش معدن.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری درباره “شهرک‌های صنعتی” بیان کرد: از بسیاری از شهرک‌های صنعتی بازدید کرده و با فعالان صنعتی جلسه داشته‌ام.جلیلی گفت: یکی از مهمترین مشکلاتی که مطرح می‌کنند، موضوع تأمین مالی است.وی با طرح این سوال که پس این ۲ هزار میلیارد خلق پول کجا رفته است؟ افزود: بی‌ثباتی در مقررات تجاری از مشکلات حوزه صادرات است.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: یکی از خواسته‌های تولیدکنندگان این است که قبل از صدور بخشنامه با آنها مشورت شود.

جمع‌بندی مطالب در نخستین مناظره نامزد‌های انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری؛

جلیلی در پایان نخستین مناظره نامزد‌های انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری گفت: موضوعات اقتصادی مطرح شد، اما موضوع اصلی این جلسه نقش رئیس‌جمهور و هنر رئیس‌جمهور در اداره کشور است.

وی افزود: نخستین سوالی که مطرح می‌شود این است که اگر برنامه دارید، باید بگویید این برنام چه نتیجه‌ای خواهد داشت. باید از قبل مشخص کنید. هشت سال پیش در همینجا چیز‌هایی گفته شد؛ کدامش انجام شد؟ تحریم دو برابر و دلار چند برابر شد.

جلیلی اضافه کرد: ما می‌گوییم این کار‌ها را خواهیم کرد و به این نتایج خواهیم رسید.

رئیس‌جمهور باید فرهنگ سیاسی غلطی که حاکم است را کنار بگذارد. برخی از این مواردی که به فرهنگ غلط مربوط است را مثال می‌زنم؛ مثلاً اگر می‌گوییم کار باید به نتیجه برسد، با نمایش به نتیجه نمی‌رسد.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: یکی از موضوعات دیگری که در فرهنگ سیاسی مشکل ایجاد کرده و مانع کار است، بحث تعارفات سیاسی و جناحی و بعضاً سازمانی است که این‌ها را باید رفع کرد

سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی:

سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عصر امروز (سه‌شنبه، ۱۸ خرداد) در دومین مناظره انتخاباتی در پاسخ به به نخستین سوال درباره هماهنگی میان بخشی اجزاء دولت گفت: دولت سلام به دنبال اصلاح نظام اداری و نحوه تقسیم وظایف است. در حوزه فرهنگ ۳۸ سازمان فعال داریم همین وضع در آموزش و حوزه‌های مختلف است.

وی افزود: مدل جدید حکمرانی تهیه کردیم که تصدی‌ها را محیطی می‌کنیم و در اختیار استانداران قرار می‌گیرد و منابع بودجه‌ای به جای دستگاهی، منطقه‌ای خواهد بود.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: سه حوزه کلی در نظام اداری اجرایی کشور ایجاد خواهیم کرد.

نقد به اظهارات مطرح شده در مناظره دوم؛

قاضی‌زاده هاشمی بیان کرد: امروز متاسفانه جوانان بهترین سال‌های عمر خود را در بدترین شرایط مانند کنکور، سربازی، تحصیل طولانی مدت، اخذ مدرک بدون کارایی و مهارت لازم و مهاجرت سپری می‌کنند.وی افزود: مشکل مسکن، اشتغال، درآمد و ازدواج برای جوانان شده یک خواب و رویا.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: در دولت سلام برای حذف کنکور، رفع مسئله سربازی با گفتگو با نیرو‌های مسلح، مشاغل متناسب با جامعه و ایجاد صندوق اعتبار خانواده برنامه داریم.

قاضی‌زاده هاشمی در پاسخ به دیدگاه‌های مطرح شده بیان کرد: به معلولان که بخشی از جامعه را تشکیل می دهند و مشکلات آنها باید توجه بیشتری شود.نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: در نظرات سایر نامزدها تاکنون به موضوع کرونا و مشکلاتی که برای مردم در جامعه ایجاد کرده، پرداخته نشده است.نیمه دوم مناظره انتخاباتی:

قاضی‌زاده هاشمی در نیمه دوم مناظره انتخاباتی “دومین مناظره نامزد‌های انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری” درباره “فرصت‌ها و نقاط قوت سند تحول آموزش و پرورش” گفت: از ۷ تا ۱۷ سالگی اطلاعات زیادی به دانش آموزان می‌دهیم و بعد آنها را در برابر کنکور می‌گذاریم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: انواع و اقسام مدارس و آموزشگاه‌های غیر انتفاعی وجود دارد که نشان می‌دهد آینده را به ثروتمندان می‌سپاریم.

قاضی‌زاده هاشمی درباره ” احیای شوراهای عالی” گفت: مرز‌های ما بالاترین نرخ بیکاری را دارند. باید مشکلات آنها را حل و فصل کنیم.نامزد انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: طرحی ارائه کرده‌ایم که در آن دبیر هر شورای عالی معاون رئیس جمهور و مسئول فرماندهی همان حوزه است.جمع‌بندی مطالب؛

قاضی‌زاده هاشمی در پایان دومین مناظره نامزد‌های انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری گفت: رئیس جمهور مسئول رویکرد‌های کشور است.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: ۱۵۰۰ شرکت دولتی داریم که خانه خلوت جناح‌های سیاسی است.

وی افزود: ما درباره مسائل مختلف اظهارنظر می‌کنیم که مردم با دیدگاه‌های ما آشنا شوند.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری  با بیان اینکه ما فرصت طلبان را از پای سفره انقلاب بلند می‌کنیم، گفت: جوان‌هایی که از دعوا‌های اصولگرا و اصلاح طلب خسته شده‌اند، دولت سلام دولت نسل نو است.

محسن رضایی میرقائد

محسن رضایی میر قائد” پس از قرعه کشی انجام شده به نخستین سوالات مناظره در خصوص “راهکار افزایش امید به ویژه در بین جوانان گفت: مشکلات شما با وعده و حرف درمانی به نتیجه نمی‌رسد.

محسن رضایی نامزد انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ گفت: مردم ایران مشکلات شما ریشه اقتصادی دارد و با شعبده‌بازی، حرف درمانی و سخنرانی مشکلات شما حل نمی‌شود.

رضایی گفت: تا پایان رقابت‌های انتخابات می‌مانم تا لبخند را بر چهره شما برگردانم.
دولت ما امید را به زندگی شما بازمی‌گرداند و امید دوباره به زندگی شما و برکت را به زندگی شما باز می‌گردانیم.

در مناظره قبلی صحبتی شد که بسیار درست بود، اما بهتر بود به صورت توهین آمیز مطرح نمی‌شد؛ من تا پایان رقابت‌های انتخابات می‌مانم.

ما با همه ملت ایران چنگ و انقلاب را به سرانجام رساندیم. من افتخار می‌کنم که زاگرسی و از قوم لر هستم، اما از همه اقوام و ادیان ایرانی برای تشکیل دولت استفاده خواهم کرد.

با دولت‌های خواب آلودی که شب می‌خوابند و صبح بیدار می‌شوند و صبح قیمت بنزین گران می‌شود خداحافظی خواهیم کرد.

در مرحله دوم محسن رضایی در نقد نخست به اظهارات مطرح شده در مناظره دوم نامزد‌های انتخابات ریاست جمهوری  گفت: می گویند منابع طرح‌های شما از کجا تامین خواهد شد؟ ببینید مردم عزیز! در سال گذشته ۱۳۷ میلیارد دلار از منابع دولتی وارد جامعه شد، اما به دلیل رانت کثیف و مافیایی، اکثر این پول‌ها به دست کسانی رسیده که صاحب حق نبودند.

نامزد انتخابات سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: چطور برای سلاطین فولاد و مافیای مفت خور منابع داریم، اما برای فقرا منابع نداریم؟

او گفت: دولت من بدون مسامحه و ترس از کسی حق مردم را خواهد گرفت. بانوان ما آینده ساز کشور هستند.

محسن رضایی گفت:مطمئن باشید آن آخرین ریالی را که از جیب شما به جیب دیگران رفته بازخواهیم گرداند.
او درباره مسائل زیست محیطی و توسعه صنعتی گفت: در استان مرکزی و جنوبی مشکل کم آبی و گردو غبار داریم.

در زمان استراحت دیدم که مردم با اشتباه لفظی من شوخی کرده اند که حقیقتا نشان می‌دهد شما مرا جزو خودتان می‌دانید.

رضایی گفت: بابت از اشتباه لفظی عذرخواهی می‌کنم؛ یاشاسین آذربایجان.
او از آقای زاکانی گله مند شد و گفت: سایت مرکز پژوهش‌ها که دولتی است، بلافاصله این اشتباه لفظی را تیتر کرده است.

محسن رضایی درباره آموزش و پرورش و آموزش عالی گفت: دو مشکل ساختاری داریم. در تمام استان‌ها مدارس تربیت زمامداران آینده را راه اندازی می‌کنیم.

نامزد سیزدهمین دوره ریاست جمهوری گفت: تازمانی که مدیریت در آموزش و پرورش و امورات فرهنگی و آموزش عالی پرورش نیابد و بوجود نیاید ما نمی‌توانیم از عناصر ضعیف انتظارات بالایی داشته باشیم.
او گفت: در دولت(احتمالی) ما، مدرسه محوری، محور آموزش و پرورش خواهد بود. وزارت آموزش پرورش بسیار حجیم شده و به امورات مدارس نمی رسد.

رضایی از اینترنت ارزان برای خانم های خانه دار سخن گفت: از ورزشکاران بانوان حمایت می کنم.
او از مسکن سهل و ارزان برای معلمان گفت تا با خیال راحتری به تربیت فرزندان ایران بپردازند.
محسن رضایی در جمع بندی سخنان خود در دومین مناظره انتخاباتی گفت: اساس برنامه دولت احتمالی او اصلاح از درون دولت است.
او گفت: می تواند ادعا کند اصلاحات اساسی را از درون قدرت آغاز می کند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه شورای انقلاب فرهنگی بی خاصیت شده است، گفت: وضعیت فرهنگی کشور را از این وضعیت نجات می دهد.
او گفت: برنامه تحول بسیار جدی است.
علیرضا زاکانی:
علیرضا زاکانی، نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عصر امروز (سه‌شنبه، ۱۸ خرداد) در دومین مناظره انتخاباتی در پاسخ به سوالی در خصوص جمعیت، سالمندی و ناباروری گفت:  ۳.۵ میلیون زوج نابارور داریم؛ نخستین اقدام من بیمه این زوج‌هاست که بچه‌دار شدن به دل این جوانان نماند.

وی افزود: این دولت بلایی را سر مردم آورده که ۲۸ درصد حقوق برای خارج تهران و ۵۸ درصد از حقوق را در تهران فقط برای مسکن بدهند.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: علاوه بر تلاش برای تأمین مسکن که اشتیاق فرزندآوری را افزایش می‌دهد، برای تسهیل ازدواج نیز اقدام می‌کنیم.

نقد به اظهارات مطرح شده در مناظره دوم؛

زاکانی بیان کرد: آقایان مدعی هستند حامی کولبران هستند! چرا از ۲۵ میلیارد دلار قاچاق سالانه کالا که ۹۵ درصد آن از مبادی قانونی است، تاکنون جلوگیری نشده است؟!

وی ادامه داد: اینجا نیاز به مظلوم نمایی ندارد، اینجا نیاز به کارنامه دارد.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری خطاب به آقای رضایی گفت: اعداد و ارقام عنوان شده خیلی عجیب است. بهتر است روی منابع آنها تجدید نظر کنید.

زاکانی در پاسخ به دیدگاه‌های مطرح شده بیان کرد: نقد به نحوه برگزاری مناظره را وارد می‌دانم و حاضرم با هریک از دوستان به صورت دو به دو مناظره کنم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: رئیس جمهوری باید یک بسته جامع داشته باشد؛ نمی‌شود کشور را کاریکاتوری اداره کرد بلکه باید برای مدیریت و اقتصاد، فرهنگ و اجتماع، سیاست و امنیت برنامه داشته باشد.

زاکانی بیان کرد: در حوزه سلامت، دولت می‌تواند اقدام اساسی و جدی داشته باشد تا مردم به جز درد بیماری، گرفتاری دیگری نداشته باشند.

زاکانی بیان کرد: برای معیشت، برنامه‌ای دارم که بر مبنای آن می‌توان در مدت یک سال فقر را ریشه کن کرد.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: در بخش آزادی‌های مدنی بر این باور هستم دولت باید پیرو و پاسخگوی مردم باشد؛ بنابراین قائل به شفافیت، دقت و ایجاد نهاد سازی نوین در جهت پذیرش موضوع نظارت، مطالبات و اعتراضات مردم هستم.

نیمه دوم مناظره انتخاباتی:

زاکانی در نیمه دوم مناظره انتخاباتی “دومین مناظره نامزد‌های انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری درباره “عدالت اجتماعی” گفت: در دولت بنده ریشه فساد خشک خواهد شد.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: بیش از سه دهه است عده‌ای بر اقتصاد مملکت خیمه زده‌اند و از کنار تبعض خود کاخ نشینند و مردم کوخ نشین.

وی با بیان اینکه راه تنفس اشراف و اشرافیت را خواهم بست، افزود: مردم را از موضع اشرافی‌گری به موضع نوکری مردم تغییر خواهم داد.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری  گفت: با قوی‌ترین و گردن کلفت‌ترین افراد در شبکه فساد در جامعه مقابله خواهم کرد.

زاکانی درباره “توسعه ظرفیت های ورزشی و تفریحی” گفت: ۷۰ درصد مردم ایران ورزش نمی‌کنند. امید و آرامشی که ورزش ایجاد می‌کند باعث افزایش تولید می‌شود.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری خطاب به آقای همتی بیان کرد: اگر ما نامزد پوششی هستیم شما نامزد روکشی هستید!

وی افزود: به ورزش قهرمانی، پهلوانی و همگانی برای جلوگیری از مشکلات جسمی و روحی افراد جامعه می‌اندیشیم.

جمع‌بندی مطالب؛

زاکانی در پایان دومین مناظره نامزد‌های انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری گفت: دلم برای جوانان می‌سوزد و درد جوانان نخبه را می‌دانم؛ جوانان از فساد‌ها خسته هستند.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: اینکه امکان کل کشور را به سه برادر بدهند این ظلم بزرگی است که ما ریشه آن را خواهیم کند.

وی افزود: ما به جنگ ناقضان حریم خصوصی خواهیم رفت و خط قرمز ماست و حریم عمومی را پاس خواهیم داشت.

زاکانی  گفت: تورم ۴۹ درصدی دوران هاشمی و ۵۲ درصدی دوران روحانی را دوستان آقای همتی رقم زدند.

وی ادامه داد: بدترین پیامک‌ها، پیامک‌های موجودی شما کافی نیست و عقب‌افتادن قسط وام بانکی است.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: ما مخالف فیلترینگ هستیم و به‌دنبال عرضه اینترنت ارزان هستیم.

آخرين اخبار
پر بحث ترين
ویروهاستینگ
پست بانک رضایی
لاستیک فروشی حبیبی
زیتون حاج صفری و پسران
کانال تلگرام درفک خبر
کانال درفک خبر
محل كد آمار