دبیر کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی؛

گیلان از آن پیک بیماری عبور کرده است اما برای علمی‌تر شدن این موضوع باید تحقیقات آزمایشگاهی انجام شود.

صابر کریمی
تاریخ انتشار: شنبه 11 آوریل 2020 | 05:45 ق.ظ
گیلان از آن پیک بیماری عبور کرده است اما برای علمی‌تر شدن این موضوع باید تحقیقات آزمایشگاهی انجام شود. منوچهر جمالی در گفت‌‌وگو با خبرنگار درفک خبر، با تأکید بر اینکه طبق احتمالات و پیش‌بینی‌ها گیلان پیک شیوع کرونا را پشت سر گذاشته است اظهار داشت: برای بررسی علمی و تحقیقاتی این موضوع قرار است با تهیه و وارد کردن یکسری کیت‌های مخصوص اپیدمیک شدن کرونا در گیلان مورد بررسی دقیق قرار گیرد. دبیر […]

منوچهر جمالی در گفت‌‌وگو با خبرنگار درفک خبر، با تأکید بر اینکه طبق احتمالات و پیش‌بینی‌ها گیلان پیک شیوع کرونا را پشت سر گذاشته است اظهار داشت: برای بررسی علمی و تحقیقاتی این موضوع قرار است با تهیه و وارد کردن یکسری کیت‌های مخصوص اپیدمیک شدن کرونا در گیلان مورد بررسی دقیق قرار گیرد.

دبیر کمیسیون بهداشت و درمان مجلس مدیریت اعمال شده در سطح گیلان به جهت مقابله با کرونا را یکی از بهترین مدیریت‌های اعمال شده در کل کشور خواند و عنوان کرد: در همین جا لازم می‌دانم از مدیریت و پرسنل دانشگاه علوم پزشکی گیلان و نمایندگان تام‌الاختیار قدیم و جدید وزیر بهداشت در استان تشکر و قدردانی کنم.

جمالی بازدیدهای مستمر خود از سطح بیمارستان‌های گیلان به ویژه مراکز درمانی پورسینا، رازی و واحدهای خصوصی مرکز استان را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: در تمام مدتی که گیلان شرایط سختی را به جهت شیوع کرونا داشت همه ما سعی کردیم به جای رسانه‌ای کردن تلاش‌ها، بیشتر در صحنه عمل حضور داشته باشیم

نماینده مردم رودبار در مجلس کمبود تجهیزات و تخت‌های بیمارستانی در روزهای نخست شیوع ویروس کرونا در گیلان و اقدامات گسترده‌ای که برای حل این مشکلات انجام شد را مورد توجه قرار داد و ابراز داشت: با وجود تمام چالش‌هایی که با آن مواجه بودیم اتحاد بسیار بالایی در گیلان وجود داشت و کمبودها تا حدود زیادی برطرف شد.

وی همکاری مردم گیلان با برنامه‌های وزارت بهداشت و درمان و ستاد مقابله با کرونا را بسیار خوب و عالی توصیف کرد و بیان داشت: اپیدمیک شدن یک ویروس و بیماری به معنی این است که حدود 70 تا 80 درصد مردم یک منطقه به آن مبتلا شده باشند؛ از طرفی ویروس کرونا در گیلان و سراسر کشور شیوع پیدا کرده و پخش شده است.

دبیر کمیسیون بهداشت و درمان مجلس جواب قطعی در مورد اپیدمیک شدن بیماری کووید 19 در گیلان را وابسته به انجام تحقیقات دقیق آزمایشگاهی دانست و گفت: برای این کار ابتدا باید نمونه سرم خون یک تعداد مشخصی از جمعیت گرفته و آنتی بادی خون آن‌ها علیه کرونا مورد سنجش قرار گیرد که البته کیت مخصوص آن فعلاً موجود نیست.

جمالی از تهیه و تأمین کیت‌های آزمایشگاهی برای سنجش اپیدمیک شدن ویروس کرونا در گیلان خبر داد و با بیان اینکه اگر خون 50 تا 60 درصد جامعه آماری دارای این آنتی‌بادی باشند ما می‌توانیم پیش‌بینی کنیم که از پیک اصلی بیماری در استان عبور کرده‌ایم افزود: مدیریت کردن شرایط حساس گیلان با انجام چنین تحقیقاتی آسان‌تر می‌شود.

وی خالی شدن ظرفیت تخت‌های آی‌سی‌یو و تخت‌های عادی بیمارستان‌های دولتی گیلان و پذیرش کمتر بیماران کرونایی در مراکز درمانی خصوصی استان را مورد تأکید قرار داد و اظهار داشت: پیش‌بینی بنده این است که گیلان از آن پیک بیماری عبور کرده است اما برای علمی‌تر شدن این موضوع باید تحقیقات آزمایشگاهی انجام شود.

نماینده مردم رودبار در مجلس با بیان اینکه احتمالاً بعد از گذشت مدت کوتاهی بیمارستان‌های گیلان توان پذیرش تمام بیماران کرونایی را خواهند داشت عنوان کرد: وضعیت گیلان در حال حاضر بسیار خطیر است و برای مهار و مقابله گسترده با ویروس کرونا علاوه بر اتخاذ تدابیر لازم به شدت نیازمند همراهی و مشارکت مردم استان هستیم

منوچهر جمالی با بیان اینکه مدیریت کنترل ویروس کرونا و مقابله با آن به خوبی در گیلان عملیاتی شده است از آغاز کار کشاورزی و خطر شیوع موج دوم کرونا در استان ابراز نگرانی کرد و اظهار داشت: گیلان به تازگی به مرحله ثبات نسبی رسیده بنابراین مسئولان باید برای این موضوع تدبیری اتخاذ کنند.

دبیر کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تردد بسیاری از شهرنشین‌ها به مناطق روستایی گیلان برای شروع فصل زراعت برنج را موضوعی که احتمال شیوع موج دوم کرونا را در استان تشدید می‌کند خواند و افزود: برخی از روستا‌های گیلان با تعداد کمتر مبتلایان به ویروس کرونا مواجه‌اند و افزایش تردد‌ها به این مناطق می‌تواند خطرآفرین باشد.

جمالی با بیان اینکه به غیر از روستا‌ها در برخی از شهرستان‌های گیلان مانند رودبار نیز با تعداد بسیار پائین‌تر بیماران مبتلا به ویروس کرونا مواجه هستیم عنوان کرد: تردد کارگران نشا کار در بین مناطق مختلف و ایجاد تجمعات کشاورزی در شالیزار‌ها از جمله مواردی است که باید برای آن یکسری دستورالعمل خاص اتخاذ و اعلام شود.

نماینده مردم رودبار در مجلس متفاوت بودن تقویم زراعی در مناطق و شهرستان‌های مختلف گیلان به علت شرایط آب و هوایی، جغرافیایی و اقلیمی مورد تأکید قرار داد و گفت: با توجه به موضوع ذکر شده زمان کاشت تا برداشت برنج در گیلان طولانی است و اگر قرار باشد این تجمعات نیز به همین میزان ادامه پیدا کند مشکلات زیادی ایجاد می‌شود.

وی همکاری سازمان جهاد کشاورزی، دانشگاه علوم پزشکی و ستاد مقابله با کرونا استانداری گیلان برای کاهش خطرات شیوع ویروس کرونا در فصل زراعت برنج را لازم و ضروری تلقی کرد و گفت: امکان نشاء مکانیزه در تمام نقاط گیلان وجود ندارد بنابراین این کار باید به صورت سنتی و دستی که مخاطرات بالایی به دنبال دارد انجام شود.

دبیر کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به اینکه گیلان در زمان فعلی به علت تهدید بیماری کرونا به هیچ عنوان شرایط برقراری تجمعات انسانی را تا اطلاع ثانوی ندارد خاطرنشان کرد: امکان اینکه تمام مشاغل و حرفه‌ها آغاز به کار کنند و مراسم‌های شادی و عزا طبق روال سابق برگزار شود در گیلان با وجود موفقیت‌های به دست آمده وجود ندارد.

جمالی ضمن قدردانی از نحوه مدیریت مقابله با کرونا در استان گیلان و عملکرد قابل قبول دانشگاه علوم پزشکی و سایر دستگاه‌ها و نهاد‌های مشارکت کننده خاطرنشان کرد: شرایط عادی زندگی باید به صورت تدریجی در استان گیلان به وجود بیاید بنابراین همچنان باید اعمال ل. تردد و قرنطینه خانگی در دستور کار قرار بگیرد

آخرين اخبار
پر بحث ترين
ویروهاستینگ
پست بانک رضایی
لاستیک فروشی حبیبی
زیتون حاج صفری و پسران
کانال تلگرام درفک خبر
کانال درفک خبر
محل كد آمار