درفک خبر به نقل ازشکوفه های زیتون_مردمان شهرستان رودبار سالهاست بدلیل ساخت پروژه های ملی از نظیر راه آهن و آزادراه دچار مشکلات عدیده ای هستند. با توجه به زمان بر بودن این پروژه ها خواه ناخواه مردم شهرها باید با مصائب آن دست و پنجه نرم کنند.
در شهر رودبار هنوز مشکلاتی که پیمانکاران راه آهن بوجود آورده، التیام نیافته و در ماههای اخیر مدیریت شهری به شدت دنبال تحقق وعده های مسئولین این شرکت در راستای جبران خسارت های تحمیل شده هستند.
عبور راه آهن از سطح شهر رودبار به شهرداري بیش از ۲ میلیارد تومان خسارت وارد نموده و تاکنون پیگیری های مدیریت شهری ثمری نداشته است ضمن آنکه در طول سالهایی که ماشین آلات راهسازی این شرکت برخلاف قانون به جای استفاده از راه دسترسی مخصوص پروژه از سطح خیابان های شهر تردد می نمودند و آلودگی صوتی آن در منطقه کوی حسینی، جاده گلدیان و کلشتر امان مردم را بریده بود.
اما این تنها مشکلاتی بود که شرکت راه آهن به مردم شهر رودبار تحمیل نمود. حال با تخصیص بودجه ۴۰۰ میلیاردی به دو شرکت پیمانکار جهت تکمیل ساخت ۸ کیلومتر باقی مانده آزادراه قزوین_رشت در محدوده شهر رودبار و اقدامات شرکت پیمانکار در جهت تجهیز کارگاه و آغاز ساخت این پروژه در همین ابتدای کار خسارت هایی به شهر وارد شده است. این در حالی است که در نشستی با حضور دکتر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، دکتر خادمی رئیس شرکت ساخت آزادراه های کشور، مسئولین شهرستان، شورا و شهردار رودبار مقرر گردیده بود شرکت پیمانکار تنها با هماهنگی مدیریت شهری در راستای اجرای این پروژه گام بردارد و هیچگونه خسارتی به شهر وارد نشود تا تجربه تلخ ساخت راه آهن در محدوده شهر رودبار تکرار نگردد.
آیا فقط دود مشکلات ساخت و اجرای پروژه های ملی باید نصیب مردمان رودبار باشد؟
امروز و پس از عدم توجه شرکت پیمانکار به خسارت های به بار آمده و ایجاد مشکلات جدید در سطح شهر، مدیریت شهری و شورا در اقدامی از ادامه کار و دسترسی ماشین آلات راهسازی شرکت پیمانکار از خیابان های سطح شهر جلوگیری و خواستار جبران خسارت های تحمیل شده برآمدند.
در ادامه با ما همراه باشید و تنها گوشه ای از مشکلاتی که شرکت پیمانکار به شهرداری وارد نموده را از نظر بگذرانید. با ما همراه باشید.
اسماعیل جمشیدی مسئول سد معبر شهرداری رودبار عمل نکردن به تعهدات شرکت پیمانکار را سرچشمه مشکلات دانست و اظهار نمود:
متاسفانه با توجه به مشکلاتی که شهرداری های کشور بدلیل عدم تخصیص بودجه از سوی دولت در پی مشکلات اقتصادی با آن دست و پنجه نرم میکنند، دیگر مدیریت شهری برای جبران خسارت های پیمانکاران پروژه های ملی توانی نخواهد داشت.
وی ادامه داد: مردم و به خصوص مسافرین و میهمانان رودبار مشکلات ناشی از تردد ماشین آلات راهسازی را بی کفایتی شهرداری تلقی می کنند در حالیکه پیمانکار متعهد شده بود قبل از آغاز به کار ضمن تجهیز کارگاه و ساخت دیوار در محدوده کاری خود نسبت به سرایت گردوخاک ایجاد شده به محدوده پارک پیشگیری نماید که این مهم نیز ابتر ماند.
وی عنوان نمود: در ایام تعطیلات که حجم ورود و اسکان مسافران در پارک شهید چمران زیاد است، این مهم بیش از پیش به چشم می آید.
وی تصریح کرد: مسئولین شرکت پیمانکار در پاسخ به پیگیری های ما نسبت به این مهم و آرامش مردم هیچگونه ارزش و احترامی قائل نیستند.
وی خاطر نشان کرد: متاسفانه پروژه های ملی نه تنها خدمتی به مردم رودبار نرسانده اند، بلکه به محیط زیست و محل زندگی ما نیز آسیب های جدی وارد نموده اند.
وی گفت: برخی از اقدامات انجام شده در پی جبران مشکلات از سوی شرکت های پیمانکار در طول سالهای گذشته را نیز ناقص دانست و گفت: هیچکدام از اقدامات صورت گرفته از استاندارد لازم بهرمند نیست.
وی تصریح کرد: اکنون چندین آلاچیق پارک شهید چمران بدلیل مشکلات ناشی از عملیات اجرایی ساخت آزادراه مورد استفاده نیست و مسئول پروژه به جای جبران و گسترده کردن فضای سبز اقدام به قطع چندین اصله درخت نیز نموده است.
وی اظهار داشت: شرکت پیمانکار بدون هماهنگی با شهرداری، کارشناسی برای بررسی آورده و می گوید بر اساس ماده ۹ عمل کرده است. وی با عنوان نمودن ماده ۹ سعی در نادیده گرفتن حق و حقوق شهرداری دارد در حالیکه در هیچ بندی از این طرح در خصوص ادامه کار و مطلع نکردن شهرداری چنین مطلبی وجود ندارد.
وی در انتها گفت: نباید با نام پروژه ملی از شهر و منافع سو استفاده کرد.
حسن رضایی رئیس ایستگاه آتش نشانی رودبار در گفتگو با شکوفه های زیتون اظهار داشت:
در محل مذکور که شرکت پیمانکار آزادراه نسبت به آغاز ساخت پروژه اقدام نموده در همین ابتدای کار، شیر آب آتشنشانی را تخریب نموده است. وی افزود: شیر فلکه مخصوص آبگیری ماشین های آتشنشانی و فضای سبز شهرداری بود که برای ساخت آن هزینه گزافی شده بود اما متأسفانه شرکت پیمانکار آن را تخریب نموده و از جبران خسارت آن سر باز می زند.
وی با تاکید بر اینکه استخر آبگیری تخریب شده از سوی این شرکت منبع اصلی آبگیری اداره آتشنشانی بود ادامه داد: پیمانکار این شرکت بدون هماهنگی با شهرداری و مسئولین مربوطه آن را تخریب کرده و ما اکنون با مشکل آبگیری مواجه هستیم و به اجبار از سفیدرود و با استفاده از پمپ برای آبگیری ماشین آلات فضای سبز استفاده می کنیم.
وی خاطر نشان کرد: هیچ کدام از مسئولین اعم از شهردار، اعضای شورا و ما مخالف پروژه ملی نیستیم و در کمک به آنها تاکنون هیچگونه کوتاهی نکرده ایم اما آنها با تخریب زیر ساخت هایی چون لوله های آب، گاز و حتی آسفالت باعث بروز مشکلات این چنینی می شوند. آنها با رعایت ایمنی و مقررات می توانند بدون هرگونه آسیبی ادامه فعالیت دهند.
وی گفت: اگر قرار است فعالیتی در محدوده شهر انجام شود باید تمهیداتی صورت پذیرد که مشکلی برای شهر به وجود نیاید.
وی در پایان تاکید کرد: با رعایت ایمنی و چارچوب معین شده می توان از بروز این حوادث جلوگیری کرد.