با حضور مدیرکل استاندارد استان قزوین
جلسه ارزیابی حسی روغن زیتون در شرکت گلستان زیتون البرز انجام شد
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی درفک خبر ،خبرنگار روزنامه جمهوری اسلامی , به جهت اهمیت کنترل کیفیت روغن زیتون و عرضه محصول مرغوب و با کیفیت در بازار و همزمان با ایام برداشت زیتون روغنی و استحصال روغن آن , جلسه ارزیابی حسی روغن زیتون با حضور مدیر کل موسسه استاندارد استان قزوین و هیات همراه , مجری سابق طرح زیتون وزارت جهاد کشاورزی , رییس ایستگاه تحقیقات زیتون رودبار . مدیریت جهاد کشاورزی زنجان وجمعی از اساتید ارزیاب حسی روغن زیتون از نقاط مختلف کشور در محل آزمایشگاه شرکت گلستان زیتون البرز در منطقه لوشان بر گزار گردید .
در این جلسه چند نمونه از روغن زیتون تولیدی باغداران منطقه مورد ارزیابی حسی کارشناسان مجرب ارزیاب حسی قرارگرفت و کیفیت این نمونه ها مشخص گردید.
در این جلسه مهندس جهانگیر عرب مجری سابق طرح زیتون وزارت جهادکشاورزی به چگونگی ارزیابی حسی روغن زیتون و اهمیت این روش در دنیا اشاره کرد و گفت :در کشور ما پیشرفت های بسیار خوبی در زمینه کشت و توسعه زیتون و روش های کنترل روغن زیتون داشته ایم و امید واریم در استانهای تولید کننده زیتون و روغن زیتون آزمایشگاه ارزیابی حسی دایر بشود و بتوانیم کارشناسان ارزیاب حسی را به تعداد کافی آموزش دهیم . وی گفت : حدود بیست سال پیش در کشور ما کار توسعه کشت زیتون آغاز گردید و اکنون پیشرفت های بسیار خوبی داشته ایم و در حقیقت راه ۱۲۰ ساله خارجی ها را در طی ۲۰ سال پیموده ایم و این نشان دهنده این است که از علم و پژوهش بدرستی استفاده کرده ایم . مهندس عرب افزود : امروزه ما همه استانداردهای تولید زیتون و روغن زیتون را داریم و باغداران و کشاورزان ما می توانند با رعایت همه قوانین و استانداردها , روغن زیتون با کیفیت تولید نمایند که برابری کند با بهترین روغن زیتون های دنیا ,
سپس سرکار خانم دکتر رشیدی از پژوهشکده سازمان ملی استاندار کشور ضمن قدردانی از تلاش های صورت گرفته در زمینه توسعه کشت زیتون و تولید روغن زیتون با کیفیت در کشور به تدوین طرح هایی برای کنترل و آزمون های تعیین تقلب روغن زیتون اشاره کرد و گفت : آزمون های ارزیابی حسی روغن زیتون , مکمل آزمایشات شیمیایی در این ماده غذایی ارزشمند است که می تواند در تعیین نوع روغن زیتون کمک نماید .
دکتر رشیدی گفت : دوره های ارزیابی حسی در کشور در حال نهادینه شدن است و لذا نیاز به نیروهای مجرب و منسجم دارد تا به جایگاه واقعی خود برسد . وی در پایان گفت : به جهت کنترل کیفیت این ماده غذایی که از بهترین روغن های حال حاضر در دنیا و کشور است , نیاز به پایگاهی در نزدیکی مرکز کشور داریم که استان قزوین که از استانهای تولید کننده زیتون کشور می باشد , مکان مناسبی برای انجام این امور خواهد بود .
سپس دکتر صارمی مدیرکل موسسه استاندارد استان قزوین ضمن قدردانی ویژه از همه کسانی که در تولید و عرضه زیتون و روغن زیتون مشارکت دارند گفت : میوه زیتون دارای ارزش غذایی بالایی است که در قرآن کریم به ان اشاره شده است و از اینکه در کشت و توسعه این محصول ارزشمند پیشرفت های بسیار خوبی داشته ایم , بسیار خوشحال هستیم . وی در پایان گفت هرکس بخواهد در حیطه مقررات و استانداردهای کشور در زمینه تولید روغن زیتون فعالیت نماید حمایت می کنیم . در این جلسه مهندس کشاورز کارخانه دار نمونه استان قزوین ضمن تشکر ویژه از حضور مسولین و کارشناسان ارزیاب حسی روغن زیتون از سراسر کشور گفت : روغن زیتون یک ماده غذایی سلامت محور می باشد و ارزش غذایی بالایی دارد و لذا برای رسیدن به محصول با کیفیت , به باغداران آموزش داده ایم که از آغاز فصل برداشت محصول زیتون تولیدی خود را با شرایط استاندارد برداشت نموده و با روش اصولی حمل وروزانه تحویل کارخانه روغن کشی نمایند . وی در پایان گفت : برای تشویق باغداران زیتون وارد فاز اقتصادی شده ایم و هر باغداری که محصول زیتون تولیدی خود را با روش اصولی برداشت و با سبد حمل نموده و روزانه تحویل کارخانه نماید به ازای هر کیلو گرم روغن زیتون، مبلغ بیشتری بابت خرید به آنان پرداخت می گردد .
گفتنی است مسولین و کارشناسان حاضر در جلسه از قسمت های مختلف کارخانه روغن کشی گلستان زیتون البرز بازدید و با چگونگی مراحل تهیه و تولید روغن زیتون آشنا شدند .