طی حکمی از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی:

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای را به ریاست قوه قضائیه منصوب شد

مجیدرضائی
تاریخ انتشار: پنج‌شنبه 1 جولای 2021 | 09:49 ق.ظ
حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای را به ریاست قوه قضائیه منصوب شد رهبر انقلاب در حکمی حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای را به ریاست قوه قضائیه منصوب کردند درفک خبر / حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در این حکم با تأکید بر اهتمام جدی به مأموریتهای دستگاه قضا در قانون اساسی و همچنین ادامه رویکرد تحولی و اجرای سند تحول موجود، «گسترش فناوریهای نوین در دستگاه قضایی»، «گماردن نیروهای کارآمد […]

رهبر انقلاب در حکمی حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای را به ریاست قوه قضائیه منصوب کردند

درفک خبر / حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در این حکم با تأکید بر اهتمام جدی به مأموریتهای دستگاه قضا در قانون اساسی و همچنین ادامه رویکرد تحولی و اجرای سند تحول موجود، «گسترش فناوریهای نوین در دستگاه قضایی»، «گماردن نیروهای کارآمد و جهادی در مسئولیتها»، «ارج نهادن به خدمات قضات پاکدامن و در عین حال برخورد قاطع با تخلفات» و «ارتباط با متن مردم» را از جمله انتظارات خود از رئیس جدید قوه قضائیه بیان کردند.

متن حکم رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:

بسم الله الرّحمن الرّحیم

جناب حجت‌الاسلام والمسلمین آقای حاج شیخ غلامحسین محسنی اژه‌ای دامت تأییداته

اکنون که جناب آقای رئیسی با رأی ملت ایران توفیق خدمت در جایگاه ریاست جمهوری اسلامی ایران یافته‌اند، با تشکر فراوان از خدمات ارزنده‌ی ایشان در مدت مسئولیت قضائی و کارنامه‌ی افتخارآمیزی که در پایه‌گذاریِ اقدامات ماندگار از خود به جای گذاشته‌اند، جناب‌عالی را که علاوه بر صلاحیتهای قانونی، برخوردار از تجربه‌ی گرانبها و شناخت عمیق و سابقه‌ی درخشان در امر قضا میباشید، بر اساس اصل یکصد و پنجاه و هفت، به ریاست قوه‌ی قضائیه منصوب میکنم.

انتظار اینجانب، اولاً: اهتمام جدّی به مأموریتهای اساسی دستگاه قضاء در قانون اساسی است، یعنی گسترش عدالت، و احیاء حقوق عامّه، و تأمین آزادیهای مشروع، و نظارت بر حسن اجرای قوانین، و پیشگیری از وقوع جرم، و نیز مبارزه‌ی قاطع با فساد.

و ثانیاً: ادامه‌ی رویکرد تحوّلی و اجرای سند تحول موجود با اهتمام ویژه.

و ثالثاً: گسترش فناوریهای نوین و تضمین دستیابی آسان و رایگان مردم به خدمات قضائی.

و رابعاً: گماردن نیروهای کارآمد و جهادی و فاضل و صالح در مسئولیتها، و تربیت مدیران شایسته برای سطوح عالی و میانی قضائی و اداری.

و خامساً: ارج نهادن به خدمات قضات پاکدامن و حفظ عزت و منزلت ایشان، و متقابلاً برخورد قاطع با معدود افراد متخلّف.

و سادساً: ارتباط با متن مردم و حضور در میان آنان که دارای برکاتِ بسیار است.

توفیقات جنابعالی و همکارانتان را از خداوند متعال مسألت میکنم و امیدوارم خدمات شما موجب رضای خدا و خلق گردد. بحوله و قوّته.
و السلام علیکم و رحمةالله
سیّدعلی خامنه‌ای
۱۰ تیر ۱۴۰۰

کارنامه محسنی اژه‌ای، رئیس جدید قوه قضاییه

غلامحسین محسنی اژه‌ای متولد ۱۳۳۵ در شهر اژیه از توابع بخش جلگه شهرستان اصفهان است.

 

 

رئیس جدید قوه قضاییه را بهتر بشناسید/ محسنی‌ اژه‌ای کیست؟

وی روحانی، قاضی و سیاستمدار ایرانی است که امروز با حکم مقام معظم رهبری به عنوان ریاست قوه قضاییه منصوب شد.

وی در دوران کاری خود مسئولیت‌هایی را در حوزه‌های مختلف بر عهده داشته است که از جمله آن‌ها می‌توان به دادستان دادگاه ویژه روحانیت، وزیر اطلاعات، دادستان کل کشور، سخنگوی قوه قضاییه، رئیس شورای نظارت بر صدا و سیما و معاون اولی قوه قضاییه اشاره کرد.

محسنی اژ‌ه‌‌ای علاوه بر تحصیلات حوزوی (در حوزه علمیه قم)، تحصیلات دانشگاهی را هم پشت سر گذاشته است و مدرک دکترای حقوق بین الملل دارد.

در کارنامه علمی، تحقیقاتی و آموزشی محسنی اژه‌ای تدریس در دانشکده وزارت اطلاعات، تدریس در قسمت آموزش دادگاه‌های انقلاب و کمک جهت تدوین لوایح قضایی و تشکیلاتی دیده می‌شود.

رئیس جدید قوه قضاییه را بهتر بشناسید/ محسنی‌ اژه‌ای کیست؟

از جمله سوابق اشتغال محسنی اژه‌ای می‌توان به مسئول گزینش وزارت اطلاعات در سال‌های ۶۳ و ۶۴، نماینده قوه قضاییه در وزارت اطلاعات از نیمه دوم سال ۶۴-۶۷، مسئول دادسرای امور اقتصادی تهران در سال‌های ۶۸-۶۹، نماینده قوه قضاییه در سال‌های ۷۰ لغایت ۷۳ در وزارت اطلاعات و بعضی از حراست‌ها، دادستان ویژه روحانیت تهران از سال ۷۴ لغایت ۷۶، دادستان کل ویژه روحانیت، مسئول مجتمع قضایی ویژه رسیدگی به جرایم کارکنان دولت از سال ۷۷ لغایت ۸۱، حضور و فعالیت در شعب دادسرا و دادگاه بدوی و دادگاه تجدید نظر استان تهران و دیوان‌های کشور و هیئت نظارت بر مطبوعات اشاره کرد.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی غلامحسین محسنی اژه‌ای در اواخر سال ۵۸ به توصیه و دعوت شهید قدوسی به تهران می‌آید و در دادگاه انقلاب اسلامی مشغول به کار می‌شود.

رئیس جدید قوه قضاییه را بهتر بشناسید/ محسنی‌ اژه‌ای کیست؟

وی در سال ۶۴ به عنوان نماینده قوه قضاییه در وزارت اطلاعات معرفی شد. محسنی اژه‌ای پرونده‌های سنگین و پیچیده‌ای از صاحب منصبان و دانه درشت‌ها را پیگیری کرده که از آن جمله می‌توان به پرونده فاضل خداد، غلامحسین کرباسچی و مهدی هاشمی اشاره کرد.

وی در سال ۱۳۶۵ عهده‌دار پرونده سنگین”مهدی هاشمی” شد که علاوه بر طولانی بودن جریان رسیدگی و پیچیدگی پرونده، فشار‌های سنگین سیاسی از سوی دفتر آقای منتظری که در آن هنگام منصب قائم مقام رهبری را داشته نیز بر او کارساز نمی‌شود و روند رسیدگی به پرونده را تحت تأثیر قرار نمی‌دهد.

پرونده فاضل خداداد، عرصه دیگری از فعالیت‌های قضایی رئیس جدید قوه قضاییه در دهه ۷۰ است. این پرونده به دلیل آن که در زمان خودش بزرگترین پرونده مفاسد اقتصادی محسوب می‌شد و بازتاب رسانه‌ای و اجتماعی بسیار گسترده‌ای دارد و از سوی دیگر به دلیل آن که جریان دادگاه آن از رسانه ملی نیز پخش می‌شود حساسیت بالایی دارد و با صدور شجاعانه اولین حکم قاطع برای یک مفسد رانت خوار اقتصادی، وجهه مبارزه با فساد را به کارنامه غلامحسین محسنی اژه‌ای می‌افزاید.

رئیس جدید قوه قضاییه را بهتر بشناسید/ محسنی‌ اژه‌ای کیست؟

پرونده کرباسچی، شهردار اسبق تهران نیز از جمله پرونده‌های بسیار سنگین محول شده به اژه‌ای است که به دلیل فعال نبودن دادسرا‌ها در آن مقطع و فقدان کیفرخواست، نقش قاضی در آن بسیار پررنگ بوده است.

رئیس جدید قوه قضاییه را بهتر بشناسید/ محسنی‌ اژه‌ای کیست؟

محسنی اژه‌ای در دولت نهم به عنوان وزیر اطلاعات انجام وظیفه کرد که نهایتا پس از اختلاف نظر با رییس جمهور وقت بر سر موضوع اطاعت از ولایت و همچنین یکی از نزدیکان رئیس جمهور، به این مسئولیت پایان داده شد. همچنین محسنی اژه‌ای از سال ۸۵ عضو حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام بوده است

آخرين اخبار
پر بحث ترين
ویروهاستینگ
پست بانک رضایی
لاستیک فروشی حبیبی
زیتون حاج صفری و پسران
کانال تلگرام درفک خبر
کانال درفک خبر
محل كد آمار