کوکنه را دریابید

تاریخ انتشار: چهارشنبه 3 فوریه 2021 | 13:07 ب.ظ
کوکنه را دریابید درفک خبر/ زندگی مردمان روستایی در کنار سادگی و زیبایی هایش، دارای سختی ها و مشقت های منحصر به فرد است. کوکنه، روستایی از توابع بخش رحمت‌آباد و بلوکات شهرستان رودبار در استان گیلان ایران واقع است. این روستا در دهستان بلوکات قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن […]

درفک خبر/ زندگی مردمان روستایی در کنار سادگی و زیبایی هایش، دارای سختی ها و مشقت های منحصر به فرد است. کوکنه، روستایی از توابع بخش رحمت‌آباد و بلوکات شهرستان رودبار در استان گیلان ایران واقع است. این روستا در دهستان بلوکات قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۷۷۳ نفر (۲۱۴خانوار) بوده‌است. که البته امروزه با مهاجرت بیشتر جوانان به روستاها و ساخت و سازها، آمار جمعیت این روستا بیشتر است. در ادامه گزارش چهره به چهره ما با اهالی خونگرم و مهمان نواز روستای کوکنه را خواهید خواند.

* فرصت شد به کوکنه هم سری بزنید!/ آقای بخشدار تکلیف رانش کوچه وحدت چه می شود؟

علیرضا بارنگ از اهالی روستای کوکنه در گفتگو با خبرنگار آوای جنگل گفت: در این روستا مشکلات و محرومیت های

زیادی وجود دارد که تاکنون به آن پرداخته نشده است. یکی از مهترین دغدغه اهالی، رانش کوچه وحدت است که بیش از شش سال است با بارش هر باره باران، فرو میریزد. بیش از 30 خانوار در این کوچه سکونت دارند. مسئولین فرصت کردند به کوکنه هم سری بزنند. آقای بخشدار تکلیف رانش کوچه وحدت چه می شود؟ مطالبات مردم را چه کسی باید پیگیری کند؟ چرا طی سالیان گذشته شاهد هیچ اتفاق مثبتی در کوکنه نبوده ایم. کوکنه روستایی بود که در دهستان بلوکات، هر دانش آموزشی قصد ادامه تحصیل داشت در اینجا محقق می شد. اکنون تمام آن دانش آموزان، بزرگ شده اند، با سواد، با کمالات، اما کوکنه بیش از پیش در مشکلات خود غرق است و هیچ دادرسی ندارد.

*قطعا بعد از 40 سال، بتن ریزی کوچه ها کمترین توقع ما از مسئولین است

یدالله علی اکبر پور از دیگر اهالی این رو

ستای محروم، خاطر نشان کرد: خاکی بودن کوچه ها و معابر از دیگر مشکلات عدیده ای است که در این روستا وجود دارد. بنده 65 سال سن دارم. قطعا بعد از 40، بتن ریزی کوچه ها کمترین توقع ما از مسئولین است. هر بار فقط شن ریزی می کنند و دیگر پیگیری صورت نمی گیرد و مشکلات به همان شکل باقی می ماند. حتی کوچه شهید آفریگان زیر سازی شد تا بتن ریزی یا آسفالت شود. اما با گذشت ماه ها، آن نیز به حال خود رها و به فراموشی سپرده شد…

* کیفیت پایین آب شرب و عدم ساماندهی آب های

سطحی از دیگر مشکلات
* زمین ورزشی به حال خود رها شده است/ دریغ از یک توپ و تور

شهرام برادری در گفتگو با آوای جنگل تشریح

کرد: قدمت روستای کوکنه به بیش از 300 سال پیش باز می گردد. کوکنه به معنی سه کوه (درفک،نیزه کوه،سی ریز) می باشد. این روستا دارای شهیدان سرافراز، جانباز و آزاده است. با همه اینها، یکی از مشکلات اصلی ما، آب شُرب است . کیفیت

آب شرب بسیار پایین و آلوده است. از تلاش رئیس محترم آبفا مهندس عشقی سپاسگزاریم. اما واقعا انتظار تسریع روند رسیدگی به این معضل را از این اداره مربوطه داریم. مردم سال هاست که صدایشان را در گلو فرو میریزند اما هم اکنون که بعد از سالها قرار است مشکلات روستای ما رسیدگی شود، حتما درخواست ما از مسئولین ر

سیدگی به وضعیت آب شرب است. حدود سه دوره نماینده عوض شد، ولی وضعیت کوچه ها همچنان به حال خود رها شده است. عدم ساماندهی آب های سطحی و عدم جدول کشی از دیگر کمبودهای این روستا است و به معنای واقعی کوکنه در محرومیت دست و پا می زند. در سال های گذشته برخی از غیربومی ها، خانه ساخته اند و مجوز خانه های آنها

دارای مشکل است. حتی به منابع طبیعی هم رحم نکرده اند و موجب تخریب آن شده اند. با ورود غیربومی ها بافت روستایی، منابع طبیعی و کشاورزی رو به نابودی است. در کوچه شهید اسدی و شهید آفریگان تصرف منابع ملی توسط غیر بومی ها صورت گرفته ب

ود که توسط دادستانی محترم شهرستان رودبار تخریب شد و انتظار می رود این روند مقابله با زمین خواری و تجاوز به منابع طبیعی مقتدرانه و شجاعانه صورت گیرد.
زمین های کشاورزی ما فاقد جاده مناسب بین مزارع است حتی کانال، آب فاقد استاندارد اصولی است. در سال 82 زمین ورزشی را در روستا تأسیس کردند اما دریغ از یک توپ و تور و حتی هنوز ثبت تربیت بدنی نشده است و اگر ثبت شود تحت حمایت تربیت بدنی قرار میگیرد. طی هماهنگی بنده با

مهندس مؤدب پور رئیس تربیت بدنی رودبار طی همین هفته، معین گردید با بازدید از زمین ورزشی روستا از حداقل ترین امکانات مانند توپ تا چمن مصنوعی تجهیز گردد. از خبرنگار هفته نامه آوای جنگل بابت این گزارش سپاسگزاریم.

*ضعف برق در کوکنه بسیار شدید

است/ وجود تیرهای برق چوبی بعد از 40 سال در کوکنه
محمد ضرابی یکی دیگر از اهالی، ضعف شدید برق را از دیگر مشکلات خواند و تصریح کرد: برق نیزازجمله مشکلات این روستا است که در برخی مواقع با کمبود برق مواجه هستیم. تیر های برق فرسوده شده و در نقاطی درحال سقوط است. حتی در بسیاری نقاط هنوز تیر چراغ برق روستا چوبی است. رسیدگی مسئولین به این روستا، باید زبان زد دهستان بلوکات شود.

*نمی توانیم محل را پا بر

جا نگه داریم

پرویز قربانی از دیگر اهالی در این گفتگو گفت : هیچ امکاناتی بابت اینکه بتوانیم این روستا را پا برجا نگهداریم نداریم. برای گرفتن یک پروانه ساخت باید انقدر پیگیر باشیم که در واقع آنهم به ما نمی دهند. زمین مسکونی و مال پدری است ولی باید برای یک پروانه ساخت از جهادکشاورزی ، جنگل بانی ، منابع طبیعی نامه بگیریم. وی علت مشکلات این روستا را کم کاری مسئولین دانست و گفت :این محل تا به الان پیشرفت چشمگیری نداشته است.

*ضعف آنتن دهی و اینترنت در روستا/کوکنه در شرایط بحرانی ضعف امکانات است
علیزاده یکی دیگراز جوانان کوکنه در گفتگو با هفته نامه آوای جنگل افزود : حدود 20 دانشجو در خانه ها وحدود 40 دانش آموز در مدارس کوکنه تحصیل می کنند. ولی آنتن دهی ضعیف است. به طور کلی این منطقه از هر جهت آب ، برق ، آنتن دهی ، ضعف امکانات و … در شرایط بحرانی است .

* در محل خودمان

هستیم اما نمی توانیم خانه بسازیم و جای دیگر مستاجریم
معین قربانپور ازدیگر اهالی کوکنه با اشاره به مشکلات پیش رو گفت : زمین های ما در سال 93 در طرح هادی آمد. کل محل در طرح هادی است ولی زمین ما در منابع طبیعی است.
دوباره بازبینی کردند که به ما تحویل دهند ولی 3الی 4 سال طول می کشد تا در طرح هادی قرار گیرد و این کم کاری از مدیریت بنیاد مسکن وقت ، منابع طبیعی و بخشداری می باشد. در محل خودمان هستیم، نمی توانیم خانه بسازیم و در جای دیگر مستاجریم .

عدم رسیدگی و نظارت

به وضعیت فاضل

اب های سنگین و سبک کوچه های سردار جنگل و وحدت و همچنین عدم رضایت از عملکرد خانه بهداشت از دیگر مشکلات مردم این روستای محروم بود.

این گزارش می افزاید:

گفتنی است در شماره بعدی این نشریه، با تمامی مسئولین مربوطه و ذکر شده در این گزارش ، گفتگو و نتیجه منعکس خواهد شد.

 

 

آخرين اخبار
پر بحث ترين
ویروهاستینگ
پست بانک رضایی
لاستیک فروشی حبیبی
زیتون حاج صفری و پسران
کانال تلگرام درفک خبر
کانال درفک خبر
محل كد آمار