به گزارش پایگاه خبری تحلیلی درفک خبر به نقل از ایسنا، فرهاد دژپسند در  نشست هم اندیشی با صاحب نظران بازار سرمایه، اظهار کرد: بازار سرمایه جایگاه ویژه‌ای در اقتصاد کشور پیدا کرده است، این بازار می‌تواند ضمن مردمی کردن اقتصاد، حجم نقدینگی موجود کشور را به سمت تامین مالی بنگاه‌ها هدایت کند. امروز بازار سرمایه به مأمن سرمایه‌های خرد مردم تبدیل شده است. از جمله آثار پایداری و روانی بازار سرمایه، تامین مالی مورد نیاز بنگاه‌های بزرگ مقیاس است.

وزیر اقتصاد با اشاره به راهکارهای پیشنهادی تعمیق بازار سرمایه بر ضرورت بهبود زیر ساخت‌های نرم افزاری در این بازار تاکید کرد و در ادامه گفت: در این فرصت کوتاه با افزایش عرضه اولیه و بهره گیری از ابزارهای متنوع تامین مالی در بازار سرمایه تلاش می‌شود که بازار سرمایه به عنوان کریدور سوم تأمین مالی اقتصاد ایران تقویت شود. هر چه اقبال مردم به بازار سرمایه بیشتر باشد، برای بهره برداری از فرصت‌ها، باید ابزارهای جدید، کارا و اثر بخش‌تر برای تامین مالی بکار گرفته شود.

دژپسند با اشاره بر حمایت رییس جمهور به عنوان عالی‌ترین مقام اجرایی کشور از بازار سرمایه، گفت: با عرضه سهام دولت، نهادهای عمومی غیر دولتی و بخش خصوصی، بازار سرمایه در سال جاری تعمیق می‌یابد. لذا معرفی انواع جدید اوراق، ابزارها و بورس‌ها به تحقق این مهم کمک می‌کند و لازم است سازمان بورس و اوراق بهادار با تشکیل کمیته مشورتی برای دریافت نظرات صاحبنظران، در انجام آن تسریع کند.

۱۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از اموال دولت در راه بورس

وی عرضه‌های سهام دولتی در سالجاری را ادامه دار دانست و گفت: 16 هزار و 500 میلیارد تومان باقیمانده سهام دولت در سه بانک (تجارت، ملت و صادرات) و دو شرکت بیمه‌ای (بیمه البرز و بیمه اتکایی امین) در قالب یک صندوق سرمایه گذاری قابل معامله در بورس (ETF) با عنوان«واسطه گری مالی یکم»، به زودی عرضه خواهند شد.

طبق اعلام وزارت اقتصاد، این مقام مسئول شروع پذیره نویسی فروش واحد های این صندوق را از شنبه هفته آینده (۱۴ اردیبهشت) لغایت ۳۱ ماه جاری اعلام کرد و گفت: برای تمام خریداران این سهام، ۲۰ درصد تخفیف قایل شده‌ایم که ۱۵ درصد آن نقدی است و ۵ درصد آن به منظور بازار گردانی واحدها، نزد صندوق نگهداری می‌شود.

وزیر اقتصاد با تاکید بر اینکه یکی از وظایف مهم حاکمیتی سازمان بورس و اوراق بهادار، صیانت از حقوق سهامداران خرد است، تعریف ابزارهای جدید مالی و بورسی، ارائه اطلاعات شفاف و آموزش را به عنوان راه‌های حراست از سرمایه آنها دانست و اظهار کرد: شبکه بزرگ رسانه‌ای و فضای مجازی کشور، با استفاده از امکانات و ظرفیت‌های خود، نسبت به اطلاع رسانی و تشویق مردم برای سرمایه گذاری در بازار سرمایه اقدام کنند.

دستور دژپسند برای تجهیز و تقویت زیرساخت‌های بازار سرمایه

وی با اشاره به دستور خود به رئیس جدید سازمان بورس و اوراق بهادار مبنی بر تجهیز، تقویت و تکمیل زیرساخت‌های بازار سرمایه گفت: در راه اندازی بورس هوشمند و ارتقای زیر ساخت های نرم افزاری بازار سرمایه، سازمان بورس و اوراق بهادار تسریع نماید.

رئیس شورای عالی بورس، در پایان سخنانش این نشست را به عنوان جلسه‌ای برای تضارب آرا و دریافت نظرات و پیشنهادات صاحبنظران عنوان کرد و گفت: لازم است با برگزاری چنین جلسات هم اندیشی و همفکری و با ارایه پیشنهادهای مشخص، متنوع، جدیدتر و عملیاتی، راهکارهای سازگارتر با اقتصاد کشور را طراحی و با کاربست آنها ضمن هدایت منابع به سمت بازار سرمایه، از فرصت اعتماد مردم به این بازار، استفاده مناسب برای تقویت نظام تامین مالی اقتصاد کشور صورت گیرد.