به گزارش پایگاه خبری تحلیلی درفک خبر؛ همزمان با ایام برداشت محصول زیتون و به منظور ارتقا ی کیفیت روغن زیتون، اولین همایش بزرگ ارزیابی حسی روغن زیتون کشور در شهرستان رودبار با حضور مسئولین کشوری، استانی و شهرستانی و با شرکت جمعی از کارشناسان ارزیاب حسی کشور و تولید کنندگان و دیگر دست اندرکاران صنعت زیتون، در محل سینما زیتون شهر رودبار برگزار گردید .
در این همایش که به همت جمعی از دستگاه های اجرایی شهرستان رودبار بر پا شده بود ، جوادی رئیس شورای اسلامی شهرستان رودبار ضمن قدردانی از حضور مسئولین و مردم حاضر در این همایش گفت : شهرستان رودبار با داشتن پتانسیل های گوناگون به عنوان قطب دامپروری و کشاورزی و صنعتی استان گیلان بوده و محصول زیتون این شهرستان هم دارای ” برند ” کشوری و جهانی می باشد
جوادی گفت : در سالهای گذشته وسعت باغات زیتون شهرستان افزایش بسیار خوبی داشته ولی متاسفانه آفت مگس زیتون همه مردم را با مشکل روبرو کرده است و امیدواریم مسئولین کشوری و استانی برای کنترل آفت مگس اقدامات جدی تری را انجام دهند.
سپس دکتر مصطفوی راد رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان هم ضمن تقدیر از برگزارکنندگان این همایش حیاتی در صنعت زیتون، گفت : با توجه به اینکه در سال 1391 آزمایشگاه ارزیابی حسی روغن زیتون در شهرستان رودبار افتتاح شد ، تصور نمی کردیم که این روش علمی و قابل قبول در مجامع بین المللی به این سرعت در کشور گسترش یابد وی افزود : خوشبختانه امروزه این روش علمی ارزیابی حسی روغن زیتون در حال نهادینه شدن در کشور است و در گوشه و کنار مملکت ما کارهای تحقیقاتی بسیار خوبی در حال انجام است و البته شهرستان رودبار همیشه در صنعت زیتون پیشگام بوده و خواهد بود.
دکتر مصطفوی راد به جایگاه آزمایشگاه ارزیابی حسی روغن زیتون رودبار در کشور اشاره کرد و گفت: این آزمایشگاه تنها آزمایشگاه دولتی در کشور است که از سوی شورای بین المللی زیتون مورد تائید اولیه قرار گرفته و در شرف تایید نهایی به عنوان یک آزمایشگاه مرجع بین المللی می باشد. وی گفت: کارشناسان ارزیاب حسی روغن زیتون کشور با لیدری مهندس عرب، مجری سابق دفتر زیتون کشور، افراد بسیار توانمند و حاذقی هستند.
وی افزود : در شرایط فعلی باید جایگاه ازمایشگاه ارزیابی حسی روغن زبتون رودبار را مستحکم نموده و تجهیزات لازم این آزمایشگاه را تهیه نماییم و امیدوارم مسئولین کشوری و استانی در تهیه این ابزار های لازم و بسیار ضروری ما را یاری دهند، وی گفت : تاکنون اعتباری در این امور در اختیار ما قرار نگرفته است و ما از داشتن ابزار های روز دنیا محروم مانده ایم.
در ادامه همایش ، پس از سخنرانی چند تن از مسئولین ، مهندس کشاورز مقدم یکی از کارشناسان ارزیاب حسی کشور در خصوص اهمیت علم ارزیابی حسی روغن زیتون در جهان امروز و مراحل علمی و اصولی برداشت زیتون روغنی و چگونگی تهیه روغن زیتون با کیفیت و ارزش غذایی آن مطالب مبسوطی بیان کرد و در پایان مراسم دو نمونه روغن زیتون توسط حاضرین مورد ارزیابی حسی قرار گرفت .